пʼятниця, 29 січня 2010 16:38

Жадан пише новий роман

 
Сон уже відійшов, почуття впевненості натомість не з"являлося. І я розумів чому. Навіть не розплющуючи очей, здогадувався, у чому тут річ і що саме стояло зараз переді мною, дихаючи пекельним жаром. А стояв переді мною, просто біля мого крісла, важкий і гарячий, ніби серпневе повітря, "Ікарус" - цей запах ні з чим не сплутаєш, так пахнуть трупи після воскресіння. Стояв він із вимкненим двигуном і темними вікнами, так, що зовсім не видно було, що там у нього всередині, хоча там, безперечно, щось було. Я чув приглушені голоси й насторожене дихання, тож різко підвівся й спробував зазирнути до салону. Раптом двері відчинилися. На східцях стояв Травмований. Був у біло-блакитній футболці збірної Аргентини й здивовано розглядав мої військові черевики.

- Ти що, - спитав, - так і поїдеш?
- Ну, - відповів я невпевнено, ховаючи арматурину за спиною.
- А арматура навіщо? - далі дивувався Травмований. - Собак відганяти?
- Це я так, - розгубився я й закинув свою зброю в хащі.
- Ну-ну, - лише й сказав Травмований, і, відступивши вбік, кивнув головою: давай, мовляв, заходь.

Я ступив усередину... Автобус тут таки вибухнув, салоном прокотився радісний свист і гамір, і хтось перший закричав:

- Здоров, Гєрич, здоров, сучара!
- Здоров, - увімкнулися одразу міцні горлянки, - здоров, сучара!

Я дещо розгублено, проте на всяк випадок привітно посміхався у відповідь, не зовсім розуміючи, що відбувається. Аж тут Травмований легко підштовхнув мене в плечі, і я одразу ж завалився в дружні обійми, лише тепер розгледівши всі ці обличчя.

Були тут усі.

(фрагмент майбутнього роману)
Зараз ви читаєте новину «Жадан пише новий роман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі