четвер, 03 червня 2021 09:48

Вкладають гроші з усього світу

Англійці сильні в організації. Створили бізнес-проєкт, у який захотіли вкласти гроші арабські шейхи, американські мультимільярдери, російські та індійські. Тобто весь світ. В Англії у двох лігах, здається, не залишилося жодного нереконструйованого стадіону. Тут працюють найкращі гравці, тренери й менеджери. Та й рівень життя у країні такий високий, що нікого не треба переконувати переїхати на острів.

У найближчому майбутньому ніхто не підірве могутності англійських клубів. Бо тут прибуткова не лише прем'єр-ліга, а й Чемпіоншип (аналог української першої ліги. – Країна). Найближче до цього підійшла Німеччина, там теж є кілька прибуткових клубів. У Франції забагато соціалізму. Іспанія й Італія імпульсивні, їхні економіки – нестабільні. Підйоми чергуються зі спадами.

Лідерство "Манчестер Сіті" в Англії не можна пояснити лише феноменом Ґвардіоли. Адже й до нього клуб вигравав прем'єр-лігу. Можна говорити про вдалий менеджмент і фінансову складову. Хоча авторитетний тренер – додаткова мотивація у футболі. Згадайте Лобановського. Людина на шість років випала зі спортивного життя, а 1997‑го прийшла й підняла "Динамо" з дна.

Олег ФЕДОРЧУК, 60 років, футбольний тренер

Подивіться, яка країна першою повернула глядачів на стадіони? Англія. Яка першою отримає прибутки? Яка створила найкращі умови для інвестицій у футбол?

У "Манчестер Сіті" працює найфаховіший тренер, мають найдружніший колектив, найсприятливішу атмосферу. Скільки це триватиме, не знає ніхто. Бо у футболі як найконкурентнішому середовищі немає сталих величин.

Мирон МАРКЕВИЧ, 70 років, футбольний тренер

В Англії найбільше грошей. Тільки телевізійний контракт дає командам 5–6 мільярдів фунтів стерлінгів. І це в часи кризи. Тут найвища конкуренція. А позиції клубів інших країн слабшають. Подивіться на суперклуби Іспанії – "Реал", "Барселону". Вони у величезних боргах і уявлення не мають, як виплутуватися. А в Англії вже зіграли матчі з глядачами. Там найкращі у світі трансляції футболу. Найцікавіші футбольні передачі. Повернувся старий футбол, від якого ми відвикли.

Сергій НАГОРНЯК, 49 років, колишній футболіст збірної України

Зараз ви читаєте новину «Вкладають гроші з усього світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі