четвер, 21 жовтня 2010 12:45

Україна посіла передостаннє місце серед 40 європейських держав у рейтингу достатку населення

  Президент Венесуели Уго Чавес на екскурсії по київському заводу "Авіант"
Президент Венесуели Уго Чавес на екскурсії по київському заводу "Авіант"

Понеділок, 18 вересня, 17.42

 

Столичний просп. Перемоги стоїть у заторі. Рух перекрили через візит президента Венесуели 56-річного Уго Чавеса на завод "Авіант". Екскурсію літаком "Руслан" гостю проводить генконструктор авіаційного комплексу Дмитро Ківа. За ними ходять перекладач, міністр промислової політики Дмитро Колєсніков, міністр освіти та науки Дмитро Табачник та голова держкомпанії "Укрспецекспорт" Дмитро Саламатін.

-Це ціла літаюча будівля! А скільки парашутистів він може вмістити? - запитує іспанською венесуельський лідер. Він сильно жестикулює під час розмови. Журналісти помічають, що в Чавеса на лівій руці кварцовий годинник Casio. Цю модель MTP-1261Q-7BEF у магазинах Києва продають за 191 грн.

- А ви хотіли би стрибнути з такого літака з парашутом? - каже Чавесу міністр промполітики Колєсніков.

- Можемо, давай! Путін, Медведєв, Лукашенко, Ахмадінежад, Янукович і я, - відповідає Чавес.


А в цей час:


Лікарі опікового відділення Маріупольської міської лікарні №1 намагаються врятувати 70-річну жінку. Близько 14.00 вона загорілася на кухні своєї квартири від газової горілки.

- Можливо, дуже близько підійшла до плити. Може, не побачила, що халат починає тліти. Вона погано бачить і чує, - розповідає начальник сектора Держпожежнагляду управління МНС у Маріуполі Даріел Аджиба. - Викликали нас сусіди, які побачили через вікно дим. Коли приїхали, жінка сиділа біля плити вже обгоріла. Вогонь погасила самостійно.

Жінка отримала 50% опіків тіла 2-го та 3-го ступенів. Зусилля лікарів результатів не дали - жінка померла 19 жовтня о 7.10.


Біля входу до Львівської міської ради мітингують близько 40 чоловік із прапорами Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

За дві години до цього молодики зі "Свободи" увійшли до приміщення Львівської територіальної виборчої комісії, що в будівлі міської ради. Вимагали пояснень, чому із заявлених партією 900 членів ТВК зареєструвала тільки 46. Після розмови члена тервиборчкому від Партії регіонів Світлану Александрову забрала "швидка".


В Ужгороді 43-річна Світлана Михальчина відкриває кришку каструлі-повільноварки. Ще зранку вона туди поклала кілограм бичків, посолила, посипала спеціями й увімкнула конфорку. Води не додавала.

- Купила в "Сільпо" 1 кілограм бичків за 8,65. Спеціально сфотографувала упаковку, бо чоловік не повірив би, що так дешево. Прийшла з роботи додому - аромат на всю квартиру. Коли купила повільноварку, з'ясувалося, що найдешевша риба на смак не поступається хеку й навіть делікатесним сомам і ставриді, - каже Світлана.


У лісі біля села Пляхова Козятинського району Вінницької області чергують міліціонери. Охороняють 17 боєприпасів часів Другої Світової війни.

- Знайшов 50-міліметрові міни 18 жовтня зранку лісник, коли обходив угіддя. Припускаємо, що колись там відбувалися бої. Таке часто буває. Дерева ростуть, і коренева система може виштовхнути назовні будь-що, - пояснює співробітник прес-служби Головного управління МНС у Вінницькій області Олександр Кузь.


Що робили в міліції минулого тижня


14 жовтня о 23.20 в селищі Саврань на Одещині 32-річний міліціонер на Opel Astra наїхав на 61-річного жителя села Осички Савранського району. Постраждалого доставили в лікарню, де він зранку помер. У міліції кажуть, що пенсіонер був нетверезий.


15 жовтня в Малиновському районному суді міста Одеси оштрафували чотирьох неповнолітніх учасників маршу УПА, який проходив напередодні в місті. Підлітки стверджують, що їх затримали й жорстоко побили працівники міліції.

- Били при затриманні та на допитах у райвідділі, - каже телефоном Дмитро Лінько з одеського "Братства".

Хлопці переконують, що у побитті брав участь особисто начальник Малиновського РУВС Одеси Микола Піщанський. Вони додали, що саме він наказував бити, коли ті відмовлялися підписувати фіктивні протоколи допитів.


16 жовтня в Тернополі міліціонери затримали й побили Віталія Сиротюка, який є помічником народного депутата України Івана Стойка з партії "За Україну!" Депутат повідомив, що Сиротюк повертався з дружиною та двома дітьми додому. У під'їзді власного будинку його перестріли троє працівників міліції. Застосовували силу на очах у дітей і дружини, потім затримали, одягли наручники й відвезли до дільниці. Не дозволяли дзвонити.

- Уночі моєму помічникові стало зле, і міліціонери були змушені викликати "швидку". У лікарню його перевезли о п'ятій годині ранку в сильно пошкодженому одязі й зі слідами ударів на тілі й обличчі, - сказав Стойко. Затримання Сиротюка пов'язує зі своїми критичними виступами проти нинішньої влади.


Коротко


Україна посіла передостаннє місце серед 40 європейських держав у рейтингу достатку населення. Про це йдеться у звіті Global Wealth 2010 швейцарського банку Credit Suisse. Найбідніша країна Європи - Молдова.


17 жовтня помер 55-річний Віктор Жабін, кандидат в мери міста Макіївка Донецької області від КПУ. За день до смерті до нього прийшли двоє незнайомців. Після візиту в Жабіна стався серцевий напад.


У селі Тяпче Долинського району Івано-Франківщини відкрили пам'ятник односельцям, які загинули в Сибіру в часи сталінських репресій. На меморіальній дошці 60 прізвищ.


У понеділок у столиці на просп. Бажана перекинулася машина, що перевозила свиней. Ззаду вантажівку вдарив Lanos. Тварини випали з причепи й розбіглись. Одна свиня загинула.

 

Цифра

17

однофамільців балотуються до сільради в селі Серники на Рівненщині. Понад 3 тис. людей в селі мають прізвище Полюхович. Місцеві жителі розрізняють кандидатів за вуличними прізвиськами – Ябетка, Льотчик, Ризикант.


30

хвилин просидів по пояс в лайні 50-річний працівник товариства "Драйвер" в місті Кременчук. Він намагався дістати мобільний телефон, який впав у дірку в громадському туалеті, і провалився.  Рятувальникам довелося розбити підлогу перфоратором, щоб витягнути чоловіка. Він був щасливий, що врятував телефон, бо там лишилося багато важливих контактів.

 

Цитата

"Приїжджайте в нашу країну, поживіть у нас тиждень, подивіться наші центральні телеканали... Там чинного прем'єр-міністра будуть полоскати як завгодно протягом тижня. Мені це не подобається, але що поробиш - така посада"

Микола АЗАРОВ, прем'єр-міністр України, міжнародним організаціям про свободу слова та демократію


"Вони ганьблять державу за її межами: їздять до європейських країн, розповідають про те, чого в Україні немає"

Віктор ЯНУКОВИЧ, президент України, про лідерів опозиції

 

Анекдоти

- Що спільного між депутатами та дитячими підгузниками?

- І те, і інше треба частіше міняти. Причому через одну й ту ж причину!


Мішель Платіні виступає перед журналістами:

- Був момент, коли я хотів позбавити Україну Євро-2012, але місцеві колеги показали мені стадіони, які будуються, і відмовили мене від цього рішення.

-Напевно, вас вразив повністю готовий стадіон у Донецьку, який показав Рінат Ахметов?

-Чесно кажучи, на моє рішення вплинув котлован на місці стадіону "Олімпійський" у Києві, до краю якого мене підвів Борис Колесніков.


Віктор Янукович зізнався Уго Чавесу, що в юності його теж називали Уго. Тільки не Чавесом, а Ловніком.

 

Зараз ви читаєте новину «Україна посіла передостаннє місце серед 40 європейських держав у рейтингу достатку населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі