четвер, 05 квітня 2018 17:25

Україна – найдешевша країна для проживання в Європі

П'ятниця, 23 березня, 14:34

Керівник штабу партії "Національний корпус" Родіон Кудряшов, 25 років, піднімається на третій поверх тренувальної бази полку "Азов" на заводі "АТЕК" у Києві. Шукає кішку Зосю, гукає. Вона зникла після обшуків в офісі партії та полку.

– Якщо з кішкою щось трапилося – поліцейським будуть непереливки, – говорить Родіон.

Знаходить кицьку – та спить на кріслі.

Обшуки почалися о 7:30. На територію заводу поліцейські заїхали трьома автобусами. Штурмова група мала автомати й снайперські гвинтівки. Перекрили виходи. Присутнім активістам відмовилися пояснювати причини обшуків.

За годину біля прохідної збираються до 300 прихильників "Національного корпусу". Перекривають проїзд транспорту проспектом Перемоги. Поліцейські намагаються їх прогнати. Виникає бійка. Люди стоять на проїжджій частині 25 хвилин.

– Силовики не показали жодного документа, де були би вказані підстави для обшуків. Зламані двері, викрадені особисті речі. Забрали ордени людей, які воювали за країну, – говорить лідер "Нацкорпусу" народний депутат Андрій Білецький, 38 років. – Це політична провокація, а не правові дії.

Близько 13:30 поліцейські їдуть із заводу.

Обшуки не стосувалися діяльності "Азова" й "Нацкорпусу", заявили у поліції. Проводилися в рамках кримінальної справи проти керівників підприємства. Перевіряли факти незаконного заволодіння майном "АТЕКу" на 54 млн грн

Автор: УНIАН
  “Стіну пам’яті” відкрили 22 березня на фасаді Національного військово-історичного музею в Києві. На ній 3300 портретів військових і добровольців, які загинули у війні на Донбасі протягом 2014–2016 років
“Стіну пам’яті” відкрили 22 березня на фасаді Національного військово-історичного музею в Києві. На ній 3300 портретів військових і добровольців, які загинули у війні на Донбасі протягом 2014–2016 років

А в цей час:

– Убити мене могла. Ідіотка! – киянин 28-річний Валерій Горжій свариться зі своєю дівчиною Веронікою, 26 років.

З шостого поверху кинула в чоловіка планшетом. Упав за півметра від нього. Розлетівся.

– І шкода, що не прибила! Світ би очистила від покидька, – відповідає Вероніка.

Чоловік рештки планшета викидає у смітник.

– Зустрічалися два роки. Разом жили в орендованій квартирі. Сьогодні сказав, що йду від неї. Закотила істерику. Не витримав і вийшов подихати на вулицю, – говорить Валерій. – Набридло, що постійно водить своїх друзів. Усі вихідні сидять у нас і п'ють. Робив зауваження, просив. Але Вероніка не реагувала.

Планшета шкода. Купив торік за шість тисяч гривень.

25-річна Олена Котова з Дніпра підбирає біля дверей своєї квартири анонімну листівку із зізнанням у коханні. Автор погрожує накласти на себе руки, якщо дівчина не відповість взаємністю.

– За останні два тижні це 12-й лист. Кидають під двері майже щодня, – говорить Олена. – Автор давить на жалість – не полюблю його, то себе вб'є. Та хоч би ім'я написав. Звідки знаю, кого любити? Здогадуюся, що це може бути сусід поверхом нижче. Десь із місяць тому запрошував на побачення. Відмовила. А він і заявив: "Усе одно доб'юся тебе!" Та я коли відмовляю, то вже рішення не міняю.

Олена викидає листівку.

– Іди, проспися й шукай нову роботу, – говорить 54-річний Анатолій Левченко з Харкова.

Виганяє зі свого столярного цеху працівника Сергія, 31 рік. Він напився в обідню перерву.

Робітник лається. Намагається вдарити Анатолія. Двоє інших працівників виводять його на вулицю.

– Маю компанію з виробництва меблів і дерев'яних вікон. Сергій – чудовий столяр. Але горілка його губить. За півроку чотири рази ловив п'яним на роботі. Прощав. Цього разу враження таке, що він сам пляшку ум'яв. Ледь на ногах тримається, – каже Анатолій Вікторович. – У такому стані може продукцію зіпсувати або станком собі пальці повідрізує. Як протверезіє, скажу, хай пише заяву за власним бажанням.

Увечері підприємцеві телефонує мати Сергія. Просить дати синові останній шанс. Анатолій Левченко погоджується.

Порошенко хоче розвалити антикорупційні структури

В Адміністрації президента зацікавлені в розвалі роботи антикорупційних органів. Скоро почнеться виборча кампанія, і Порошенку вигідно, аби управління країною було спрощене. Антикорупціонери заважають цьому.

Подальші події залежать від зібраного компромату на Назара Холодницького (в кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури знайшли обладнання для прослуховування. – Країна).

НАБУ й антикорупційна прокуратура не вписуються у владну систему. Буде війна компроматів. Холодницький теж може оприлюднити інформацію, що стане потрясінням для Банкової.

Віктор НЕБОЖЕНКО, політолог

Путін – останній президент Росії

У Радянському Союзі були 16 республік, а Росія має 89 суб'єктів федерації. РФ виглядає, як розбита тарілка. Поки що не розлетілася на шматки, але це невідворотний процес. Тарілка щезне ще на наших очах.

Механізм буде запущений після зникнення Путіна. Він – останній президент РФ. Кожен регіональний лідер захоче стати князьком на своїй території. Першою, напевне, відпаде Чечня.

Леонід ВЛАСЮК, соціолог

Крим перетворили на оновлений СРСР

Кримчани – тотально розчаровані. Скаржаться на безробіття, відсутність медичної допомоги, бояться репресій. Вони живуть у міфах кремлівської пропаганди. Їм прищеплюють негатив до України й Заходу. З півострова створили оновлену версію Радянського Союзу.

У березні 2014-го майже 25% жителів півострова справді хотіли стати частиною Росії. Близько 50% – лояльно ставилися і до Києва, і до Москви. Опитування ж на початку грудня 2013 року показало – більшість кримчан вважають себе українськими патріотами.

Андрій ІВАНЕЦЬ, історик

  Президент Петро Порошенко підписав закон, що регламентує будівництво платних доріг в Україні. Інвестори, які вкладатимуть гроші у прокладання трас, отримуватимуть право стягувати з водіїв плату за проїзд. Угоди з інвестиційними компаніями можуть бути розраховані на 10–30 років. По закінченню договору шляхи повертатимуть у державну власність.  ”Якщо дорога в рай є платною, тоді мзду за неї повинні збирати чорти”, – констатує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Президент Петро Порошенко підписав закон, що регламентує будівництво платних доріг в Україні. Інвестори, які вкладатимуть гроші у прокладання трас, отримуватимуть право стягувати з водіїв плату за проїзд. Угоди з інвестиційними компаніями можуть бути розраховані на 10–30 років. По закінченню договору шляхи повертатимуть у державну власність. ”Якщо дорога в рай є платною, тоді мзду за неї повинні збирати чорти”, – констатує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

"Українська армія була готова обороняти Крим. Але ніхто в Києві не думав про захист півострова і війну, яка наближалася. Огидно, що досі звинувачують усіх кримських військових у зраді, хоч політики побоялися своїм підписом розв'язати їм руки", –

Володимир Замана, колишній командувач Збройними силами

138 дітей загинули за час війни на Донбасі – 91 хлопець і 47 дівчат

66 310 іноземців навчаються в українських університетах. Сім років тому їх було 53 664 особи. Найбільше з Азербайджану – 9,7 тис., Індії – 7,7 тис. та Туркменістану – 6,5 тис. Вчаться перважно у медичних вузах

1362 претенденти на роботу в державних органах влади не пройшли тест на вільне володіння українською мовою – з травня 2017-го. 32 957 кандидатів склали іспит

8945 українців попросили торік політичного притулку в країнах ЄС. Найбільше – 2720 осіб – в Італії. До Іспанії звернулися 2185, до Німеччини – 1090 громадян України. Найменше просили притулку в Естонії – 10. Решта – в Польщі та Чехії

Три роки тому вночі маршруткою поверталася з Києва додому. Близько півночі водій заснув. Автобус вилетів із траси. Щастя, що за шофе­ром сидів колишній військовий льотчик. Зорієнтувався, схопив кермо, натиснув на гальма. Спинилися за півметра від стовпа. Хвилин 20 усі пасажири сиділи мовчки. Потім разом випхали маршрутку на дорогу й поїхали далі. Водій перепрошував. Повернув усім по 200 гривень, заплачених за проїзд.

Олена Матюшина

Знайомий працював хірургом в онкології обласної лікарні. Зробив вдалу операцію чоловікові. За місяць в ординаторську зайшла його мати. Поклала на стіл конверт із двома тисячами гривень. Хотіла йти, але товариш при інших лікарях дістав гроші й повернув. "Більше такого не робіть", – сказав. Жінка почервоніла й вибігла в коридор. Колеги промовчали. Але з того дня перестали спілкуватися з ним. Позаочі називали придурком і дивним. Він не витримав, півтора року тому звільнився. Працює лікарем у Варшаві. Планує отримати польське громадянство.

Віталій Кононенко

Однокласник поїхав на весілля сестри до Києва. Не був удома два дні. За цей час його квартиру обікрали. Винесли 64 тисячі євро – все, що відклав за три роки заробітків у Франції. З горя запив. Не виходив із запою по три місяці. Недавно у нього виявили цироз печінки.

Владислав Миколаєнко

Торік Національний банк утилізував 749,2 млн зноше­них банкнот на 48,4 млрд грн. Найбільше знищили купюр номіналом 10 грн – 85,1 млн штук і 1 грн – 83,4 млн.

Військові частини зобов'язали компенсовувати контрактникам вартість орендованого житла. Гроші виплачуватимуть бійцям, якщо для них немає місця в казармах. Порядок видачі й розмір компенсацій установить Кабінет міністрів.

Із жовтня з аеропортів "Борис­піль" і "Львів" виконуватимуть рейси літаки ірландської бюджетної авіакомпанії Ryanair – до міст Польщі, Словаччини, Швеції, Литви, Німеччини, Британії.

Астронавт із США Ренді Брезнік передасть Житомирському музею космонавтики синьо-жовтий прапор, який брав із собою в політ. Пролетів із ним 108 млн км. Узяв український стяг, бо усиновив хлопчика з Дніпра.

Україна – найдешевша країна для проживання в Європі, за дослідженням британської компанії MoveHub. Маємо найнижчу вартість оренди житла, страв у ресторанах, проїзду в транспорті. Менше за решту європейців платимо за комунальні послуги.

Перший в Україні молочний автомат установили у школі-гімназії райцентру Томашпіль Вінницької області. Безкоштовно видає учням молоко в паперовому стакані місткістю 180 г. Вміщує 10 л продукту. Коштує 53 тис. грн.

 

Знайомий підсів на важкі наркотики. Повиносив із дому речі. А позаторік так ламало, що продав двокімнатну квартиру за 4 тисячі доларів. Шкодую, що пізно про це взнав і не встиг перекупити.

Леонід, 34 роки, Харків

У сусідів син грає на піаніно. Коли починає вчити нову мелодію, затуляємо вуха. А його мати спускається до нас і дарує коробку цукерок. Просить потерпіти ще трохи, доки не вступить в інститут.

Дарина, 30 років, Миколаїв

Сусід рік був у Чехії на заробітках. Приїхав додому і зізнався дружині у зраді. За місяць розлучилися. Квартиру лишив жінці.

Ольга, 32 роки, Черкаси

Працюю в таксі. Раз віз із нічного клубу відомого футболіста. П'яненного. Питаю: "Як на тренування завтра підеш?" А він: "Відзначав підписання дворічного контракту. Вибив здоровенну зарплату. Нащо тепер мені тренування?"

Віктор, 42 роки

Родич у Криму зробив зауваження п'яному якуту, який на пляжі кричав, що півострів – це ісконно російська земля. Сказав: "Крим – український". Якут кинувся битися. Обох затримала поліція. Якута відпустили, а родича добу били у райвідділі.

Сергій, 26 років

Зараз ви читаєте новину «Україна – найдешевша країна для проживання в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі