четвер, 11 листопада 2010 13:00

Прошу молодь учитися не знімати, а думати

15 ПОНЕДІЛОК

"Прошу молодь учитися не знімати, а думати, - каже фотограф Віктор Марущенко. - Ми не можемо розмістити в галереї сучасного мистецтва прекрасно виконаний пейзаж чи портфоліо. Приносять комерційні знімки дівчат. Це фото для упаковок колготок. У галереях мають бути нові ідеї. Весільні світлини жодних ідей не несуть. Коли мене запитують, чи хороша фотографія, перепитую: для чого? Якщо ви тестували фотоапарат, вам це вдалося".


Лекція Віктора Марущенка "Сучасна фотографія"

19.00, Київ, Національний педагогічний університет ім. Драгоманова, гуманітарний корпус, вул. Тургенівська 8/14


16 ВІВТОРОК

За підозрою в педофілії хотіла заарештувати німецька поліція чеську режисерку Віру Хітілову 10 років тому. Тамтешні рибалки побачили, як 71-річна Хітілова знімала оголену школярку на нудистському пляжі. Дівчина виявилася її онукою. Сцену дозняли в Чехії. Зараз 81-річна режисерка "Маргариток" викладає в Празькій кіноакадемії. Класик чеського кіно описує себе як "перегрітий чайник, який неможливо вимкнути".

Ретроспектива фільмів Віри Хітілової

16 - 21 листопада, Київ, кінотеатр "Київ", вул. Велика Васильківська, 19


17 СЕРЕДА

30-річний Данкан вирішує накласти на себе руки через суцільне невезіння в особистому житті. Коли він писав передсмертну записку, вирішив зустрітися з колишніми дівчатами й розібратися, чому стосунки зазнали фіаско.


Фестиваль "Нове британське кіно", фільм "П'ять моїх колишніх подруг" Джуліана Кемпа

19.00, Київ, кінотеатр "Україна", вул. Городецького, 5


18 ЧЕТВЕР

"Не пам'ятаю, скільки мені років, - каже 38-річний російський музикант Найк Борзов. -  Пам'ятаю, в якому році народився, а віку свого не пам'ятаю! Почуваюся років на 10 - 11 і люблю дивувати самого себе. Хочеться пофарбувати волосся - фарбую, сережки хочеться носити - ношу".


Презентація альбому Найка Борзова "Изнутри"

20.00, Київ, ТЦ "Блокбастер", просп. Московський, 34-В.


19 П'ЯТНИЦЯ

"Якщо хочете почути, що для мене баян і пісні - найголовніша цінність у житті і я готовий померти за рок-н-рол, то ви цього не почуєте, - каже 42-річний екс-соліст гурту "Ноль" Федір Чистяков. 1992-го він підрізав свою подружку, подумавши, що та - відьма. Рік відсидів у тюрмі, ще рік - у психлікарні. Порятунок знайшов у релігійній організації Свідки Єгови. - Якби мені сказали, мовляв, Федоре, ні про що не хвилюйся, гроші є - роби, що хочеш, я став би місіонером".


Концерт-презентація альбому Федора Чистякова "Дежавю"

21.00, Київ, клуб "Бочка Пивна", просп. Московський, 17/1


20 СУБОТА

Розтиражованим фото оголеної Карли Бруні зустріли її чоловіка, французького президента Ніколя Саркозі у Великій Британії 2008-го. Світлину зробив швейцарський фотограф Мішель Конт 1993-го. На аукціоні в Нью-Йорку її продали за $91 тисячу. Торік у колишнього коханця Бруні викрали сотні її інтимних фотокарток, які одразу з'явилися в інтернеті. Після цього на аукціонах за знімки Бруні дають удесятеро менше.


Фотовиставка Мішеля Конта

20 жовтня - 13 грудня, Київ, галерея Brucie Collections, вул. Артема, 55-Б


21 НЕДІЛЯ

У часи чорно-білого телебачення акторок та дикторів гримували зеленими рум'янами та помадою. Через те що тоді камери були з червоними фільтрами, червоні губи та щоки на екранах телевізорів виглядали блідими.


Всесвітній день телебачення

Зараз ви читаєте новину «Прошу молодь учитися не знімати, а думати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі