середа, 07 листопада 2018 15:25

Лікар купив пацієнтці путівку в Туреччину на два тижні

40-річному Володимиру Горані з казахського міста Усть-Каменогорська терапевт у медичній картці написав: "Загроза зриву вагітності" – і призначив курс лікування. Хибний діагноз помітила аптекарка, коли видавала пігулки. Порадила знову звернутись до лікарні. Насправді чоловік мав проблеми з кишківником. Терапевт помилився картками – перед Володимиром на огляді в кабінеті була вагітна жінка, якій і було поставлено діагноз і призначено лікування

Ми запитали читачів: які лікарські помилки довелося пережити?

Приїхала до лікарні із сильним болем у животі. Хірург оглянув і сказав, що це гострий апендицит. Почала готуватися до термінової операції. Мама, яка привезла постільну білизну, випадково зустріла в коридорі знайомого лікаря. Вмовила оглянути мене ще раз. Виявилося, це був гастрит.

Руслана ТКАЧУК, 23 роки, журналіст, Вінниця

Автор: Володимир Казаневський
 

Не пішла на роботу, бо сильно нудило, паморочилося в голові. Коли зомліла, чоловік викликав "швидку". Медики запевнили, що я вагітна. Чоловік побіг по квіти. Але діагноз не підтвердився. Натомість виявили струс мозку. Лише тоді згадала, що напередодні ввечері піднімала ложку і вдарилася головою об стіл.

Ольга БОРОВИК, 28 років, адміністратор, Хмельницький

Пізно ввечері піднявся тиск, почало тиснути у грудях над серцем, і став задихатись. Викликав "швидку". Зробили кардіограму. Черговий лікар уколов препарат від високого тиску й поїхав. Медбрат тихцем забрав у нас кардіограму і показав іншим лікарям. За 15 хвилин відвезли в кардіоцентр. Мав інфаркт. Тієї ж ночі зробили шунтування серця. Інакше помер би.

Владислав ТОМАЩУК, 60 років, охоронець, Вінниця

Онколог поставив діагноз "рак" і відправив на операцію. Місяць проходила хіміотерапію. Коли з'явилась оперуватися, лікар, який за мене відповідав, напився. Запросив асистувати свого колегу. Той засумнівався в діагнозі й зробив додаткову пункцію. Коли відійшла від наркозу, одразу почала шукати груди. Здивувалася, що вони на місці. Виявилось, пухлина доброякісна, а я труїла організм через помилковий діагноз. Аби залагодити конфлікт, лікар купив мені путівку в Туреччину на два тижні.

Яна СОКОЛЕНКО, 48 років, секретар, Київ

У медкартці хірург написав, що маю гангрену і треба відрізати обидві ноги й руку. В той час лежав після важкого поранення на Донбасі. Коли побачив діагноз, написав прощального листа своїй дівчині й матері. Хотів отруїтися аспірином, який товариш приніс з аптеки. На вечірньому огляді медсестра помітила помилковий діагноз. Гангрена була в чоловіка з сусідньої палати.

Микола ШАФОРОСТ, 27 років, кухар, Львів

Фельдшерка поставила діагноз "інфаркт". "Швидка" з мигалками доставила в реанімацію. Реаніматолог відправив на ультразвукову діагностику. Причина виявилась не у серці, а в затиснутому нерві в грудному відділі. За годину пішов додому.

Микола ГРИГОРЧУК, 29 років, таксист, Київ

Зараз ви читаєте новину «Лікар купив пацієнтці путівку в Туреччину на два тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі