четвер, 07 листопада 2019 17:13

Команда реалізовує потенціал на сто відсотків

Прогрес українського футболу-2019 вражає. Тренерський штаб вдало добрав гравців – вете­ра­нів, молодь і середнього віку. Але саме по собі це нічого не значить. У нашому випадку збіглися кілька чинників. Перший – призначення головним тренером Андрія Шевченка, який більшу частину кар'єри провів в елітних європейських клубах. Другий – запрошення ним у штаб кваліфікованих і обізнаних на тактиці італійських фахівців. Третій – збірна має основний склад. Тренери не кидаються з однієї крайності в іншу. Четвертий – збільшення кількості легіонерів, які грають у солідних клубах Англії й Італії. Ці люди не закомплексовані пострадянською дійсністю і вносять нову атмосферу доброзичливості на тренування. Звідси добрий мікроклімат у колективі. Хлопці здолали те, чого не вдавалося нікому з радянських і пострадянських збірних, – страх за результат. Вони отримують задоволення від футболу.

Тому маємо колосальний прогрес у грі й результатах збірної. Вона – найкраща в історії України. З фактами не сперечаються – команда за два тури до кінця виграла групу, не тулиться до своїх воріт в надії відбитися й вибігти в контратаку, а нав'язує свій стиль. Перемагає і середняків, і грандів. Однак справжню силу нашій збірній треба показати на Євро. Не буде результату й гри там – усі подвиги забудуть.

Віктор ГРАЧОВ, 63 роки, колишній нападаючий донецького "Шахтаря"

В історії збірної України були і сильніші за виконавською майстерністю колективи. Можливо, і за результатами також. Однак вони не використали свого потенціалу. Орієнтувалися на двох-трьох лідерів. Раніше збірна грала у прагматичний футбол за застарілою моделлю. Нинішня реалізує потенціал на 100 відсотків. Вона йде в ногу з часом, вловлює найсвіжіші віяння. Хлопці отримують задоволення від процесу й дарують його глядачам. За таку команду хочеться вболівати. Не почуваєшся обділеним, порівняно з уболівальниками провідних європейських футбольних країн.

Олександр СОПКО, 61 рік, чемпіон світу серед молодіжних команд-1977

Виступ збірної можна оцінити найвищим балом. Перше місце у групі відбору до Євро-2020 – прекрасний результат, який раніше був недосяжний. Особливо приємно, що він – логічний, а не збіг обставин. У команди з'явився малюнок гри, сильні тактичні ідеї. Це вплив італійських помічників Шевченка. Деякі футболісти – Зінченко, Малиновський, Миколенко – прогресують у клубах, а у збірній показують гру ще вищої якості.

Щоб оцінювати наші перспективи на Євро, треба знати сітку турніру. Та в будь-якому разі ставитимемо завдання виходу з групи до 1/8 фіналу.

Кирило КРИЖАНОВСЬКИЙ, 40 років, головний редактор інтернет-порталу fcdynamonation.com

Зараз ви читаєте новину «Команда реалізовує потенціал на сто відсотків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі