четвер, 25 березня 2010 19:15

Голова Ленінської райради Донецька Олег Біляєв приніс букет астромерій і конверт із грошима

Субота, 20 березня 10.35


На сьомому поверсі у великій залі для нарад Кабміну прем'єр-міністр Микола Азаров виступає перед столичною владою. Критикує мера Леоніда Черновецького. Дає йому три місяці, щоб навів лад у Києві. Мовляв, якщо змін не буде, то владу в місті доведеться міняти.


А в цей час:


Працівники міліції заважають мітингувальникам увімкнути мікрофон під час акції протесту біля Кабінету міністрів. З десятої ранку 200 киян вимагають зупинити варварські забудови, знищення зелених зон міста, скасувати продаж книгарні "Сяйво" та відставити столичного голову Леоніда Черновецького.

- Начальник Печерського райвідділу міліції ногою висмикував дроти від апаратури. Мене, техніка і професора Березовського штовхали, хоча всі дозволи на проведення акції в нас були на руках, - каже директор центру "Інститут міста" Сергій (УТОЧНИТИ ІМ"Я) Сергієнко.

Уперше в житті Олександр Коваленко, 37 років, із Кам'янки Черкаської області із тестем колють кабана. Виводять 150-кілограмового Ваську на город. Насипають у миску зерна. Доки він їсть, обв'язують ноги вірьовкою. Тесть підсмикує задню ногу, Олександр тягне за ліву передню, валять кабана на сніг.

- Піку наставляю під лопатку, а другою рукою б'ю по ручці, - згадує Олександр. - Піка заходить повз серце. Витягую і - ще раз, знову мимо. Васька кричить, смикається. За третім разом лезо проникає в серце. При розтині вибираємо літрів зо 5 крові для кров'янки. Теща каже, що тільки в гарних коліїв так багато крові виходить.

Активісти організації "Патріот України" приїхали зі столиці до Калинівки Васильківського району - подивитися, як реагують місцеві жителі на розбитий уночі пам'ятник Леніну.

- Люди підходять і кажуть, що ми правильно зробили. Руки Леніна зникли, напевно, хтось забрав собі на пам'ять, - розповідає 26-річний Володимир Вернигора.

Напередодні "Патріоти" скинули бетонно-гіпсового вождя і розтрощили його молотом. Пояснюють, що виконали указ президента Віктора Ющенка "Про заходи у зв'язку з 75-ми роковинами Голодомору". Президент зобов'язував органи влади демонтувати пам'ятники особам, які причетні до організації та здійснення Голодомору 1932-1933 років.

72-річна Віра Коваленко із села Макіївка Смілянського району на Черкащині у потоці талої води пере рядна для підлоги. Асфальтовою дорогою від центральної вулиці села згори до низу вулиці Лісової тече чиста снігова вода.

- Це синові рядна. Прийшла їм попрати. Вчора біля свого двору попрала й свої. Тепер сохнуть. Запах від снігової води у ряден геть другий.

Голова Ленінської райради Донецька Олег Біляєв приніс букет астромерій і конверт із грошима Марії Михайловій, яка відзначає свій столітній ювілей. Від мерії Марії Йосипівні теж подарували гроші.

- У моєму конверті було 200 гривень, а в конверт міського голови я не заглядав, - каже Біляєв. - У гостях у ювілярки були її дочки - 70-річна Марія і 60-річна Анна.

Сім'я сказала, що це найкращий подарунок. Ще передав їй грамоту від президента. Марія Йосипівна погано бачить, чує і погано говорить, але добре розуміє.

Жінка працювала дояркою, народила шістьох дітей, двоє з них померли. Має 13 внуків.


Коротко


В інтернеті з'явився сайт села Старий Угринів Івано-Франківсьої області, в якому народився провідник ОУН Степан Бандера. Розповідається про інвестиційну привабливість села, є контакти туристично-інформаційного центру Родина Бандери. www.bandera.net.ua


У Києві заборонять бочки з квасом. Торішні перевірки показали, що така торгівля не відповідає санітарним нормам. Замість бочок з'являться кіоски, де продаватимуть квас у закритих ємностях.



Цифри


283 408

державних службовців в Україні на 1 січня 2010 року. Торік на зарплату їм витратили 8,6 млрд грн.


3

нові атомні блоки може побудувати Україна за участю Росії. Про це сказав президент Віктор Янукович на зустрічі із головою МЗС Костянтином Грищенком


Цитати

"Подивіться на склад нинішнього уряду. Ну, таке враження, що на цвинтар прийшов. Це ж позаминуле століття"

Арсеній Яценюк, народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона", про уряд Миколи Азарова




Анекдот


- Янукович примудрився навіть у назві коаліції вставити слова, які суперечать одне одному: "Стабільність і реформи".

Зараз ви читаєте новину «Голова Ленінської райради Донецька Олег Біляєв приніс букет астромерій і конверт із грошима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі