середа, 01 червня 2016 13:16

Чотири села перейменували на честь загиблих героїв АТО

Субота, 21 травня, 22:01

"Треба підмога волонтерів та всіх небайдужих людей", – пише у Facebook 27-річний Тарас Матвіїв із райцентру Жидачів на Львівщині.

Із 18 травня разом із п'ятьма друзями чергує на залізничній станції сусіднього міста Ходорів. Блокують товарний потяг із лісом. 53 вагони з цінною деревиною везли на продаж у Румунію. В документах товар значився як дрова. Насправді, то були сосни і бук. Вантаж пройшов митне оформлення.

– Потяг стояв на станції і мав їхати за кордон. Просили начальника станції показати документи. Відмовився. Спочатку жартував, а потім викликав охорону. Вони погрожували, що матимемо проблеми зі здоров'ям, – каже Матвіїв. – Викликали поліцію та СБУ. Тоді нам і показали документи. Підрахували, що у вагонах близько 1250 "кубів" вартістю майже три мільйони гривень. У семи вагонах був бук. Хоча в документах про нього не йшлося. Дерево везли до Румунії. Мали там робити меблі.

– Знайома провідниця каже, що у Фран­ківську щодня комплектують 120 вагонів, – говорить Світлана Сторчева з Івано-Франківська. – Найбільше вирубують у Чернівецькій області.

Активісти зупинили ще один потяг із деревиною, яку везли з Тернопільщини. Два ешелони проскочили без зупинки

  Кабінет міністрів ухвалив постанову про ліквідацію Державної пенітенціарної служби. Її повноваження передали Міністерству юстиції. Зробили це, щоб люди, які чекають на вирок, не перебували у гнітючих умовах до його оголошення, каже перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.  ”Якщо в чорну клітку посадити білу ворону, чи стане вона сірою?” – запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Кабінет міністрів ухвалив постанову про ліквідацію Державної пенітенціарної служби. Її повноваження передали Міністерству юстиції. Зробили це, щоб люди, які чекають на вирок, не перебували у гнітючих умовах до його оголошення, каже перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова. ”Якщо в чорну клітку посадити білу ворону, чи стане вона сірою?” – запитує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

А в цей час:

Вінничанка 28-річна Наталія Купченко б'є по обличчю свого хлопця 30-річного Володимира в розважальному комплексі за містом. Приревнувала до адміністраторки готелю. Чоловік каже, що добиратиметься додому пішки – 8 км.

– Гуляли день народження його сестри. Звідки мені було знати, чого він шепочеться з адміністраторкою і переглядається. Тому і вліпила по морді, – каже Наталія. – Виявилося, що Володя зняв у готелі номер і зранку хотів освідчитися.

Наталія догнала Володимира й вибачилася.

– Зранку подзвонила його мати і сказала, що я осоромила їхню сім'ю і маю знову вибачатися. Володя сказав, що не треба. Знімемо в місті квартиру й будемо жити окремо.

– Досі не вірю, що став багатою людиною, – каже харків'янин 31-річний Ігор Стеценко.

Читає заповіт батька. За ним отримує у спадок 300 тис. грн, автомобіль Audi і трикімнатну квартиру.

– Батько помер від раку місяць тому. Те, що мені щось лишив, – диво. Бо останні 10 років не спілкувалися з ним. Образився на нього, коли покинув матір і пішов до коханки, – розповідає Ігор. – Зближуватися почали тільки коли рік тому взнав про його хворобу. Але спілкування було холодне. Був упевнений, що він лишить усе своїй новій дружині та 8-річній доньці. ­Натомість їм заповів тільки дачу за 40 кілометрів від міста і 30 тисяч гривень. Але не виселятиму їх із переписаної на мене квартири. Зведена сестра – ще дитина і не винна в наших скандалах.

– Ніколи більше не сяду на велосипед, – каже полтавець 26-річний Валерій Прядко.

Тримається за поперек. Проїхав 50 км до райцентру Карлівка.

– Купив велосипед два місяці тому. Маю друга в Карлівці, до якого часто їжджу у гості потягом. Цього разу вирішив здивувати, – розповідає Валерій. – Але після 30 кілометрів ніг і спини не відчував. Подзвонив другу, щоб машиною мене підібрав. Але він сказав, що вже випив горілки й назустріч не виїде. Прийшлося ледь не доповзати решту 10 кілометрів, що лишилися. Наступного дня Валерій Прядко виклав оголошення в інтернеті про продаж велосипеда за 6 тис. грн.

Учителька вдарила по голові однокласника – за ­довге волосся. Губною помадою написала на лобі послання до батьків: "Пострижіть його". Увечері тато хлопця зловив учительку біля її дому. Ножицями зрізав їй жмут волосся і запхав у рот. Сказав, щ о наступного разу – побриє повністю. Вчителька одразу звільнилася. Однокласник ходив із довгим волоссям до закінчення школи.

Віктор МИРОНЕНКО

У нас історію в університеті викладав дядько, який доводив, що Сталін – найкращий правитель за всю історію людства. І він ніколи не знищував жодного народу. Пару місяців тому дізнався, що цей викладач сім років лікується у психлікарні від гострої форми шизофренії.

Олег ТАРАСЕНКО

На моїй колишній роботі за місяць один із нових працівників отримав посаду заступника директора і велику зарплату. Старожили компанії були в шоці. Тим більше особливо себе ніяк не проявив. На корпоративі він напився і зізнався, що зламав пошту директора й витяг звідти його інтимні фотографії з двома коханками. Шантажував, що відішле їх дружині начальника. А та, за документами, була власником фірми.

Сергій БАЛЬЧЕНКО

Автор: уніан
  Тритонну карту України з бетону 25 метрів несли по Театральній площі Полтави 10 спортсменів-богатирів 21 травня. Зробили це в рамках акції ”Піднімемо Україну разом”. Усього в заході брали участь 14 спортсменів. Четверо з них були на підстраховці. Подолана відстань – рекорд України. Досі таку вагу проносили з трьома-чотирма зупинками
Тритонну карту України з бетону 25 метрів несли по Театральній площі Полтави 10 спортсменів-богатирів 21 травня. Зробили це в рамках акції ”Піднімемо Україну разом”. Усього в заході брали участь 14 спортсменів. Четверо з них були на підстраховці. Подолана відстань – рекорд України. Досі таку вагу проносили з трьома-чотирма зупинками

Офшорний скандал може прискорити позачергові вибори

Офшорний скандал довкола Порошенка триватиме. І може прискорити дострокові парламентські вибори, де переможуть опозиційні сили. Вони підніматимуть питання про позачергові президентські вибори.

Порошенко обіцяв продати свій бізнес. Минуло два роки, а він досі не зробив цього. Це дратує українців. Вони почуваються ошуканими. Їм збрехали і використали перед виборами. Звичайно, у Порошенка достатньо юристів, щоб обґрунтувати, що жодних порушень немає. Але йому нарешті треба виконати обіцяне.

Гліб КАНЄВСЬКИЙ, політолог

Школярам зменшать навантаження

2016 року школярам зменшать навантаження та осучаснять навчальні програми. Заберуть предмети, що ­дублюються. Натомість з'являться такі, як цифрова, підприємницька, громадянська та комунікаційна грамотність. Головне завдання школи – дати дітям багаж знань, який допоможе їм бути самостійними.

Юрій ГАВА, викладач Київського національного університету ім. Шевченка

Вранці 20 травня 28-річна Ірина Галай підкорила найвищу вершину світу – Еверест. Раніше це вдавалося лише українським чоловікам. На висоті 8848 м Ірина розгорнула синьо-жовтий прапор.

Львів'янка 60-річна Ольга Маціборко вдарила ножем чоловіка, який із товаришем ламав бузок на її городі. Намагалася прогнати обох, але чоловіки не реагували на її слова. Ользі Маціборко загрожує до восьми років тюрми.

Надати Бориспільському міжнародному аеропорту ім'я гетьмана Івана Мазепи просять 19 народних депутатів. 20 травня проект постанови зареєстровано на сайті Верховної Ради. ­Раніше летовище пропонували назвати на честь художника Казимира Малевича.

Суд звільнив від відповідальності тернополянина, якого намагалася завербувати російська Федеральна служба безпеки. Чоловік працював у Москві на будівництві. Потрапив до тамтешніх силовиків. Його відпустили, коли погодився збирати для росіян інформацію про українську армію. По приїзду додому чоловік прийшов у Службу безпеки України.

90 тис. пачок цигарок хотів перевезти через українсько-угорський кордон Сергій Ліцишин – чоловік Оксани Ліцишин, першого сек­ретаря посольства України у Словаччині. Вартість контрабанди становить майже 900 тис. грн.

Чотири села в рамках декомунізації перейменували на честь загиблих героїв АТО. Жовтневе Володимир-Волинського району Волинської області. матиме назву Сусваль – у пам'ять про воїна 51-ї бригади Петра Сусваля. Селище Кудрявцівка на Миколаївщині стало Токарівкою – Віталій Токар служив у 28-й бригаді. На Запоріжжі з'явилося село Ільїне – в пам'ять про бійця Віталія Ільїна. А Червоний Лиман на Дніпропетровщині назвали Добропасовим – на честь Сергія Добропасова. Він загинув у літаку ІЛ-76, який збили під ­Луганськом.

18 кримських татар утримує у в'язниці окупаційна влада Криму. 14 із них вручили підозру в тероризмі

165 хвилин – за стільки часу Юрія Луценка призначили генеральним прокурором. Депутати ухвалили закон про необов'язковість юридичної освіти для цієї посади. Його підписали спікер парламенту Андрій Парубій і президент Петро Порошенко. Одразу опублікували в газеті "Голос України". І ­нардепи проголосували за нового генпрокурора

9 300 501 газових лічильників стоять у домівках українців

"Правитель – приречений, якщо піднімає руку на вільний народ. Гітлер здох у власній блювоті за кілька місяців після остаточного рішення розправитися з євреями. Сталін – подихав на власній дачі без медичної допомоги за дев'ять років після депортації народів СРСР. Рейх і Радянський Союз зникли. Така ж безславна доля чекає і режим, який намагається відняти свободу в нас", – Віталій Портніков, публіцист

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Знайома з Криму голосувала за Джамалу. Послала повідомлення й одразу викинула сім-карту. Так робили всі її знайомі, які підтримали Джамалу.

Світлана, Кременчук на Полтавщині

 

Колега 2014 року казав, що не можна голосувати за Порошенка, бо він приведе країну в яму, з якої її ніхто не витягне. А сам проголосував за нього. Пояснив: з іншими кандидатами на нас чекає така сама доля.

Галина, Львів

Дякую Джамалі, що розкрила справжнє нутро моїх російських родичів. Після нашої перемоги на Євробаченні – почали писати мені прокльони й обзивати фашистською сволотою. Хоча до цього робили вигляд, що співчувають Україні і бажають їй усього найкращого.

Вікторія, 31 рік, Харків

Качався два роки у спортзалі, як заведений. Хотів бути схожим на Шварценеґґера. Але рік тому закололо у грудях. Лікарі сказали, що підірвав серце. І можу отримати інфаркт, якщо підніматиму щось важче за 20 кілограмів.

Микола, 27 років

Одного разу у сачок для вилову риби потрапив – бойовий пістолет. Відніс його дільничному, а він ледь не розцілував. Виявилося, за день до цього святкував на ставку день народження друга і п'яним загубив зброю.

Анатолій, 36 років

Зараз ви читаєте новину «Чотири села перейменували на честь загиблих героїв АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі