пʼятниця, 18 грудня 2020 11:42

2008 року міг перейти до харківського "Металіста"

Левандовський відрізняється атлетизмом. Багато займається у тренажерному залі й часом зовні нагадує десятиборця. За такого підходу до власної фізичної форми Роберт гратиме ще довго. Та й віковий ценз у футболі зміщується. Якщо раніше закінчували в 32–34, то тепер грають до 35–37 і навіть до 40 років.

Левандовський надзвичайно дисциплінований на полі й у житті. Попри високий зріст добре грає ногами. Однак йому бракує лідерських якостей. Якщо в "Баварії" це не так помітно, то у збірній Польщі впадає в очі. На відміну від Роналду, який самотужки тягнув Португалію багато років. Чи наш Шевченко, чи Ібрагімович, чи той же Стоїчков у збірній Болгарії. А от у француза Папена в збірній уже не виходило.

Це не провина гравця, а природний стан речей, бо лідерами не народжуються.

Олег ФЕДОРЧУК, 59 років, футбольний тренер

Я не бачу недоліків у Левандовського. Це ідеальний форвард, який заграв би в будь-якому клубі. Ідеальне ставлення до тренувань, спортивного режиму. У збірній Польщі виходить дещо слабше, бо нижчий рівень у партнерів. Проте будь-яка збірна, виходячи на матч проти Польщі, має вирішувати проблему Левандовського.

Сергій НАГОРНЯК, 49 років, колишній футболіст збірної України

Шкода, що Польща не матиме свого володаря "Золотого м'яча", бо Роберт його заслужив. У "Баварії" мінялися різні тренери. Був складний Ґвардіола, силові наставники, простий Ковач. І за всіх Роберт грав і багато забивав. У нього зовсім не було провалів у кар'єрі. Щонайменше п'ять років Левандовський залишатиметься на топрівні.

Юрій ВЕРНИДУБ, 54 роки, колишній головний тренер луганської "Зорі"

Левандовського вперше побачив у молодіжній збірній Польщі 2007 року. Тоді очолював "Металіст". Одразу дав завдання придбати Роберта. 2008-го вже майже домовилися, залишилося поставити підпис. Але в останню мить щось не зрослося. Досі шкодую, бо це природжений форвард. Швидкий, технічний, працьовитий і сильний.

Мирон МАРКЕВИЧ, 69 років, колишній головний тренер харківського "Металіста"

Зараз ви читаєте новину «2008 року міг перейти до харківського "Металіста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі