понеділок, 09 січня 2017 09:15

Знайшли найбільш дощове місце на планеті

Знайшли найбільш дощове місце на планеті

Американським вченим вдалося знайти місце, де випадає рекордна кількість опадів. Таким місцем стало село Мавсілам в Індії.

Щороку в поселенні випадає близько 12 млн опадів у вигляді дощу. В окремих регіонах Північної Індії спостерігається випадання опадів у межах 3,5 тисячі міліметрів.

Рекордні показники дощу в Мавсілам зафіксовані в 1985 році. Тоді випало 6 млн опадів. Запис про це міститься у Книзі рекордів Гіннеса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли джерело, з якого пили Адам і Єва

Утім місцеве населення добре пристосувалося до таких умов погоди. Тривалий час працювати під дощем допомагають саморобні парасолі. Їх жителі села роблять з листя бамбука чи пальми. Аби перейти великі калюжі, селяни роблять мости з ліан.

Швейцарські фізики запропонували викликати дощ цілеспрямованим впливом на атмосферу лазерними променями. Дощові хмари формуються у той момент, коли мікроскопічні повітряні кластери заповнюються конденсатом водяної пари. Досягнувши певної концентрації, конденсована волога накопичується в дощові краплини і тоді проливається з небес на землю у вигляді опаді.
Зараз ви читаєте новину «Знайшли найбільш дощове місце на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі