пʼятниця, 10 листопада 2017 18:35

Живі рослини у пробірках, екскурсія унікальним інноваційним містом та лекція про "хворобу вампірів" - як проходитимуть Дні науки

Завтра, 11 листопада, стартують Дні науки. Вони триватимуть до 12 листопада. В багатьох наукових установах проводитимуть майстер-класи та екскурсії, читатимуть лекції.

У неділю, 12 листопада, в Інституті фізіології НАН України на вулиці Богомольця, 4, прочитають лекції з літератури, ботаніки, математики, психології та медицини. Відвідувачі заходу зможуть перевірити чутливість шкіри до температури та болю, роздивитися під мікроскопом м'язові тканини та клітини організму. Крім того, організують настільні та детективні ігри на літературну тематику.

Цього ж дня у Київському академічному університеті та UNIT.CITY на Дорогожицькій, 1, проведуть екскурсію - подорож по технопарку UNIT.City.

"Ви маєте можливість побачити життя унікального інноваційного міста і його мешканців зсередини, дізнатись, чим займаються резиденти технопарку. Відвідувачі зможуть побувати у UNIT Factory – єдиному в Україні навчальному закладі, що працює за стандартами інноваційної французької ІТ-школи Ecole 42", - повідомляють організатори.

Автор: ИноСМИ
 

Покажуть живі рослини у пробірках, навчать виділяти ДНК з фруктів, визначати кількість вітаміну С у соках, досліджувати під мікроскопом клітини крові та білки.

В Інституті археології НАН, що на вул. Хмельницького, 15, учасники зможуть зануритися у атмосферу справжнього археологічного пошуку артефактів. Організатори продемонструють кістки диких і одомашнених тварин на ранніх етапах історичного розвитку, вироби з кісток та покажуть, як реставрують давню кераміку.

У ботанічній лабораторії досліджуватимуть спеції.

"Обов'язковий компонент кухонної магії – чарівні прянощі, аромат яких здатен змити з вашого лиця сіру буденність. Під час заходу розповімо про їхні корисні властивості, навчимося їх правильно використовувати, перевіряти якість, і, звісно, спробуємо на смак. Розріжемо справжній стручок ванілі, навчимося культивувати імбир на підвіконні й зіграємо в тематичну настільну гру", - анонсують організатори.

Автор: Инфоиндустрия
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зелена ГМО-миша, екскурсія у Червоному корпусі та лекція про нанотехнології - стартують Дні науки

Відвідувачам прочитають лекції про шкідливість і корисність харчових продуктів та про спосіб життя давніх людей.

У неділю об 16:30 в Астрономічній обсерваторії розкажуть про порфірію - "хворобу вампірів".

"На лекції "А чи був граф Дракула справжнім вампіром?" ви дізнаєтеся, кого люди Середньовіччя вважали вампірами та почуєте історію цієї загадкової хвороби", повідомляють організатори.

Ще одна лекція - "Медицина на службі лелеки: здобутки сучасної клінічної ембріології". Науковці розкажуть про людський ембріон.

"Зараз завдяки науковим здобуткам, можна "оживляти" сперматозоїди, зберігати ембріони протягом років у рідкому азоті та цілковитій безпеці, контролювати важкі спадкові захворювання, і навіть залучати гени трьох батьків до запліднення", - кажуть організатори.

О 18:00 та 20:00 працівники обсерваторії проведуть для відвідувачів екскурсію.

Дні науки - науково-популярний захід. Його проводять у різних містах України. Вперше відбувся у листопаді 2003-го. Тоді захід провели науковці Інституту фізіології ім. Богомольця НАН України та популяризатори науки з порталу "Моя наука". Мета акції - познайомити з українськими науковцями, дослідницькими лабораторіями та досягненнями української науки.

Зараз ви читаєте новину «Живі рослини у пробірках, екскурсія унікальним інноваційним містом та лекція про "хворобу вампірів" - як проходитимуть Дні науки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі