четвер, 08 жовтня 2020 13:10

Зарплати вчителям підвищать. Але пізніше, запевняють у МОН

Зарплати вчителям підвищать. Але пізніше, запевняють у МОН
На підвищення зарплати вчителям поки немає грошей. Фото: Pixabay

Додаткових 50 млрд грн потребує підвищення зарплат учителям, яке передбачила постанова уряду від 2019 року.

Кабмін відтермінував її впровадження до 2022 року, повідомляє Міністерство освіти та науки.

"За розрахунками МОН, на реалізацію постанови уряду 2021 року необхідно додатково щонайменше 50 млрд грн із бюджетів різних рівнів. У зв'язку з відсутністю неінфляційних джерел фінансування для набуття чинності цієї постанови 2021 року уряд доручив Міністерству освіти і науки разом із Мінекономіки, Мінфіном і Мін'юстом підготувати проєкт рішення щодо відтермінування її впровадження до 31 грудня 2021 року. Наголошуємо, що рішення не скасовано, а відтерміновано", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінфіні відзвітували, скільки грошей заклали в бюджет на освіту

У МОН нагадали, що Кабмін схвалив та направив на розгляд Верховної Ради України проєкт Закону України "Про Державний бюджет України на 2021 рік", яким передбачено на галузь освіти 173,8 млрд грн, що порівняно з державним бюджетом на 2020 рік більше на 34 млрд грн.

"У проєкті Державного бюджету України вказано, що посадовий оклад працівника першого тарифного розряду 2021 року змінюватиметься двічі: з 1 січня – 2670 грн та з 1 липня – 2893 грн. Отже, із січня 2021 року розміри посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників бюджетної сфери, в тому числі галузі освіти і науки, збільшаться на 20%, а з липня – ще на 8,3%", - повідомили в МОН.

У міністерстві наголосили, що постанова №822 від 2019 року започатковувала виконання норм Закону України "Про освіту" та "Про наукову і науково-технічну діяльність". Втім, її ухвалення не було підкріплено наявністю в бюджеті коштів на ці цілі.

Уряд хоче призупинити до 31 грудня 2021 року дію постанови Кабміну від 10 липня 2019 року №822 "Про оплату праці педагогічних, науково-педагогічних та наукових працівників закладів та установ освіти і науки". Згідно з постановою, планували підвищення заробітної плати педагогам, проєкт акта вже направили на погодження профспілкам, повідомляють на сайті Федерації профспілок.

Зараз ви читаєте новину «Зарплати вчителям підвищать. Але пізніше, запевняють у МОН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі