вівторок, 29 вересня 2020 23:50

У Мінфіні відзвітували, скільки грошей заклали в бюджет на освіту

У Мінфіні відзвітували, скільки грошей заклали в бюджет на освіту
Кабмін 14 вересня затвердив проєкт держбюджету на 2021 рік. Фото: minfin

На фінансування освіти у проєкті державного бюджету на 2021 рік передбачено майже 174 млрд грн.

"У проєкті бюджету на 2021 рік передбачено зростання зарплати вчителів на 30%. Для цього збільшили освітню субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам обсягом 102,5 млрд грн (+21,2 млрд, порівняно з 2020-м). Ідеться про оплату праці більше 400 тисяч учителів", - розповів заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев, якого цитує Урядовий портал.

За словами Єрмоличева, у проєкті бюджету-2021 практично досягнуто показника фінансування освіти у 7% ВВП, визначеного Законом України "Про освіту". Зокрема, з урахуванням прогнозних обсягів видатків місцевих бюджетів він становитиме 6,7% ВВП.

Закладено й кошти на підтримку Нової української школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОН розробляє нову програму оплати праці вчителям - Мандзій

"Наступного року за навчальні парти сядуть близько 440 тисяч першокласників. Для забезпечення їх освітніх потреб передбачено 1,3 млрд гривень. Розуміємо, що без належної підготовки вчителів запровадити зміни у системі освіти складно. Саме тому заклали 100 млн для впровадження нових методик навчання і професійного розвитку учителів відповідно до Концепції "Нова українська школа"", - розповів Єрмоличев.

Окрім того, за його словами, наступного року буде продовжено реалізацію проєктів з будівництва, реконструкції і капремонту закладів загальної середньої освіти, а також формування там нового освітнього простору.

"Збільшили вдвічі, до 1 млрд гривень, обсяги субвенції на реалізацію програми "Спроможна школа для кращих результатів". Розраховуємо на ці кошти побудувати та оновити 300 шкіл", - поінформував Єрмоличев.

Кабінет Міністрів 14 вересня на своєму засіданні затвердив проєкт держбюджету на 2021 рік і того ж дня вніс його на розгляд до Верховної Ради.

Зараз ви читаєте новину «У Мінфіні відзвітували, скільки грошей заклали в бюджет на освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі