пʼятниця, 23 червня 2023 20:08

YouTube запровадив функцію автоматичного дубляжу на різні мови: як увімкнути

YouTube запровадив функцію автоматичного дубляжу на різні мови: як увімкнути
Популярний відеохостинг YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів. Фото: The Verge

Популярний відеохостинг YouTube почав розгортати нову функцію для користувачів.

Це незвичайна опція – вона автоматично дублює озвучку відеороликів на різні мови за допомогою штучного інтелекту під назвою Aloud. Інструмент економить час і гроші, необхідні для створення перекладу звичайним способом, повідомляє The Verge.

Повідомляється, що Aloud забезпечує "якісний дубляж всього за кілька хвилин".

Працює функція так: спочатку штучний інтелект транскрибує мову з ролика, після чого отриманий результат перекладається на потрібну мову і озвучується синтезованим голосом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, коли на ринку з'являться нові консолі Xbox і PlayStation 6

Відповідну кнопку можна знайти в налаштуванні плеєра (іконка колеса → "Звукова доріжка"). Випробувати можна на цьому ролику.

Сервіс обіцяє поступово розгортати новий функціонал по всьому світу. Поки функція доступна в тестовому режимі серед сотень авторів. Наприклад, ролики MrBeast вже є і російською мовою.

Крім того, в майбутньому розробники обіцяють поліпшити синтез голосу і навіть налаштувати точність роботи алгоритму зі збереженням інтонації і синхронізацією губ.

Microsoft збудує власний квантовий суперкомп'ютер.

Його створять за допомогою топологічних кубітів, над якими дослідники компанії працюють кілька років. Про це повідомляє TechCrunch.

Кубіт – це одиниця квантової інформації, квантовий аналог біта.

Зараз ви читаєте новину «YouTube запровадив функцію автоматичного дубляжу на різні мови: як увімкнути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі