субота, 24 лютого 2024 17:45

Windows почне оновлюватись без перезавантаження: коли чекати нововведення

Windows почне оновлюватись без перезавантаження: коли чекати нововведення
Користувачі вже звикли, що оновлення будь-якої версії Windows вимагає перезавантаження різної тривалості для застосування змін. Фото: Future

Користувачі вже звикли, що оновлення будь-якої версії Windows вимагає перезавантаження різної тривалості для застосування змін.

Microsoft нарешті прийняла рішення позбутися цього застарілого підходу. Профільний портал Windows Central повідомляє, що в тестовій збірці Windows 11 Dev Build 26058 з'явився механізм hot patching для встановлення оновлень операційної системи без перезавантаження комп'ютера.

Таким чином, усі нововведення в ОС реалізовуватимуться миттєво.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гетманцев сказав, скільки грошей в бюджет України приніс податок на Googlе

Утім, як стверджують у Microsoft, перезавантажуватися після оновлень все ж інколи доведеться, зокрема, коли виходять більш крупні апдейти. Однак, за "ідеального розкладу" користувачеві знадобиться перезавантажувати систему заради оновлень тільки чотири рази на рік.

Випуск оновлень методом hot patching почнеться одночасно з випуском Windows 11 24H2 восени.

Як уже підтверджено, Microsoft не планує випускати нову ОС у 2024 році Замість неї вийде велике оновлення для Windows 11 з акцентом на штучний інтелект.

Microsoft припинить підтримку Windows 10 через 10 років після її виходу - у 2025 році.

Після цього компанія продовжить випускати оновлення безпеки, але за них доведеться платити. Як зазначили в блозі компанії, підтримка операційної системи закінчиться 14 жовтня 2025 року. Поточна версія 22H2 є остаточною версією Windows 10.

Зараз ви читаєте новину «Windows почне оновлюватись без перезавантаження: коли чекати нововведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі