понеділок, 16 січня 2017 13:23

Виявили, від чого залежить стать майбутньої дитини

Виявили, від чого залежить  стать майбутньої дитини

Стать дитини залежить від артеріального тиску матері у момент зачаття. Невисокий тиск пов'язують з народженням хлопчиків, а високий - дівчаток.

Такі результати дослідження канадські вчені опублікували у науковому виданні American Journal of Hypertension.

Вчені з Університету Торонто провели експеримент за участю 3 тис жінок, які готувались до зачаття. Охочі народити дитину на момент зачаття мали мати високий тиск. Середній термін з моменту "постановки на облік" науковою групою до вагітності склав близько 26 тижнів. За цей період часу під наглядом професіоналів народилося 739 хлопчиків і 672 дівчини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Близнюки живуть довше звичайних людей

Жінки з артеріальним тиском 106 міліметрів ртутного стовпа народили хлопчиків. Жінки з тиском 103 - дівчаток. Вчені припускають, що зародки-хлопчики потребують більшої кількості енергії в перші дні життя. Саме цьому сприяє високий тиск.

Фахівці кажуть, що ця особливість зберігалася тоді, коли вчені брали його уваги такі фактори, як вік, рівень освіти, куріння і індекс маси тіла.

Американські дослідники встановили, що пора року і місяць, в який народилась людина, безпосередньо впливають на здоров'я і тривалість її життя.
Зараз ви читаєте новину «Виявили, від чого залежить стать майбутньої дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі