четвер, 07 листопада 2019 10:05

Вчені-кліматологи з 153 країн закликали ввести надзвичайний кліматичний стан

Вчені-кліматологи з 153 країн закликали ввести надзвичайний кліматичний стан
Вчені з 153-х країн рекомендують 6 кроків, щоб врятувати планету. Фото: regionews.

Понад 11 тис. вчених-кліматологів із 153 країн підписали відкритий лист, в якому просять ООН та уряди держав ввести надзвичайний кліматичний стан.

Також підписали відповідну статтю в журналі BioScience під назвою "Попередження про екстремальну кліматичну ситуацію" з 6 кроками її вирішення, пише ecotech.news.

Вчені понад 40 років спостерігали за нашою планетою: вивчаючи температуру поверхні Землі, масу танення криги, зростання населення планети, споживання енергії, скорочення рослинності, викиди вуглекислого газу.

Екологи кажуть, що за останні 10 років масова вирубка лісів збільшилася на 50%, викиди вуглекислого газу – на 18%, виробництво м'яса на душу населення – на 11%.

Також зазначили, що кожне десятиліття кількість глобальних стихійних лих та аномальних природних явищ зросло на 44%, а товщина полярного льоду зменшувалася в середньому на 4,84 м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ді Капріо зустрівся з Гретою Тунберг

Водночас вчені зауважили низку позитивних змін, наприклад, використання енергії сонця і вітру тільки за останнє десятиліття зросло на 373%.

Науковці повідомили: якщо екологічна ситуація не зміниться, то на землян чекають "невимовні страждання". Щоб виправити шкоду, вони назвали 6 першочергових завдань ("6 кроків"), на вирішенні яких варто сконцентрувати всі сили.

4 листопада США офіційно розпочали процес виходу з Паризької кліматичної угоди.

Зараз ви читаєте новину «Вчені-кліматологи з 153 країн закликали ввести надзвичайний кліматичний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі