понеділок, 18 грудня 2017 08:26

Вчені показали, що буде, якщо океан витече в Маріанську западину

Вчені показали, що буде, якщо океан витече в Маріанську западину
Вчені зуміли показати відповідь на запитання: "Що буде, якщо в Маріанській западині з'явиться дірка?". Фото: ecology.unian.ua

У мережі опублікували відео, на якому вчені зуміли показати відповідь на запитання: "Що буде, якщо в Маріанській западині з'явиться дірка?". Ролик охоплює період в 3 млн років та демонструє, як буде змінюватися поверхня планети.

Щоправда, за результатами останніх досліджень, за минуле століття рівень океану виріс і продовжує збільшуватися, повідомляє "Сегодня".

Якщо припустити, що в Маріанській западині з'явиться дірка діаметром 10 метрів, то це суттєво змінить зовнішній вигляд нашої планети.

Щоб не уявляти це, вивчаючи особливості ресурсів планети Земля і специфіку рельєфу, вчені змонтували відповідне відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили "копію" нашої Сонячної системи

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США запустило експедицію в Маріанський жолоб. Це найглибша 11-кілометрова западина в Тихому океані, яка є практично не вивченою. Вчені досліджуватимуть дно 2,5 місяця.

Зараз ви читаєте новину «Вчені показали, що буде, якщо океан витече в Маріанську западину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі