субота, 08 квітня 2023 05:06

Twitter повернув заблоковані кремлівські акаунти – ЗМІ

Twitter повернув заблоковані кремлівські акаунти – ЗМІ
Ілон Маск повернув кремлівські акаунти в Twitter. Фото: Reuters

Соцмережа Twitter зняла обмеження з акаунтів російських державних відомств і пропагандистів.

Зокрема, обмеження явно не діють щодо президентського облікового запису Володимира Путіна, Міністерства закордонних справ РФ та посольства РФ у Великій Британії, повідомляє видання The Telegraph.

Колишнє керівництво Twitter рік тому заявило, що соцмережа не рекомендуватиме у пошуковій видачі, на домашній сторінці користувача та в інших частинах сервісу ті облікові записи, які належать державам, що обмежують доступ до вільної інформації і ведуть війни за кордоном. Насамперед це стосувалося Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маска потіснили у рейтингу: хто став найбагатшим у світі

Тести, нещодавно проведені журналістами, показали, що облікові записи російських державних органів присутні у верхній частині пошукової видачі для деяких запитів, а також відображаються в пропозиціях інших облікових записів.

Ці тести підтверджують факт скасування обмежень. Вкрай малоймовірно, що ця зміна відбулася випадково чи без відома та керівництва персоналу компанії.

Торік соцмережу Twitter придбав Ілон Маск. Мільярдер завантажив відео, як заходить до головного офісу компанії.

Бізнесмен заявив, що хоче мати цифрову платформу для обговорення широкого спектра думок.

Зараз ви читаєте новину «Twitter повернув заблоковані кремлівські акаунти – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі