субота, 26 серпня 2023 21:18

Тести визначили, який смартфон має найкращий екран на ринку

Наприкінці липня виробник Samsung випустив лінійку складаних пристроїв п'ятого покоління.

Як з'ясувалося, новинкам є чим похвалитися: за підсумками серії тестів DxOMark екран Galaxy Z Fold5 отримав найвищу оцінку і посів першу сходинку відповідного рейтингу. Про це пише "УНІАН".

Galaxy Z Fold5 набрав 152 бали, випередивши всіх конкурентів, включаючи Google Pixel Fold, колишнього лідера рейтингу. Показово, що попередник в особі Z Fold4 свого часу отримав 133 бали, тобто поліпшення досить суттєве.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зарядити смартфон за відсутності електроенергії: чотири способи

Експерти DxOMark високо оцінили в Samsung Galaxy Z Fold5 точність передачі кольору та якісну роботу автояскравості, простоту використання незалежно від умов освітлення, а також плавну роботу екрана.

Є і кілька мінусів, але, враховуючи місце в рейтингу, вони незначні. Зокрема, часом відчувається дефіцит яскравості при тривалому використанні на вулиці і буває страждає плавність при перегляді інтернет-сторінок.

Samsung Galaxy Z Fold5 оснащений двома дисплеями – 7.6 дюйма всередині і 6,2 дюйма зовні. В обох випадках використовується матриця Dynamic AMOLED 2Х з частотою оновлення 120 Гц.

У США за нього просять від $1799 доларів (близько 66 000 грн). Для прикладу, рівно стільки ж коштує Google Pixel Fold, який має другий найкращий екран на ринку.

Автор: DxOMark
  Результати тестів
Результати тестів

За зручність постійно увімкненого екрана користувачі жертвують не тільки автономністю, але й дисплеєм.

Зокрема, на Android вже давно є функція Always On Display, яка зовсім нещодавно з'явилася на смартфонах, що працюють на ОС IOS.

Функція сама по собі корисна, але не всі усвідомлюють, скільки неоціненних відсотків зарядки вона витягує з батареї смартфона.

Зараз ви читаєте новину «Тести визначили, який смартфон має найкращий екран на ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі