четвер, 12 вересня 2019 04:30

"Супер-Земля". Виявили планету, придатну для життя

"Супер-Земля". Виявили планету, придатну для життя
На Супер-Землі знайшли воду. Фото: universe today

Американські вчені вперше виявили воду на планеті за межами нашої сонячної системи. Крім того, температура там ідеально підходить для життя людини.

На сьогодні це єдина відома екзопланета, на якій є як вода, так і температура, необхідні для життя. Планету назвали "Супер-Землею", повідомляє AP.

Вона знаходиться на відстані 110 світлових років від Землі у сузір'ї Лева.

Планету, відому як K2-18b, відкрили у 2015 році. Вона удвічі більша за Землю. Вважається скелястою, чи тече вода на її поверхні - не відомо. Зірка цієї планети - червоний карлик, значно менший і прохолодніший за наше сонце. Атмосфера також відрізняється від атмосфери Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яким був клімат на Марсі 4 мільярди років тому

Рік на K2-18b рік триває 33 дні. Температура коливається від мінус 73 градуси до плюс 47 градусів Цельсія. На денному небі зірка світиться червоним, бомбардує планету достатньо жорстка радіація. Хмарний покрив планети помірний. Поверхня може бути мокрою або сухою.

У 2020 році NASA має запустити надпотужні телескопи, які допоможуть вченим продовжити спостереження за водним світом планети.

Вчені з Інституту астрофізики у Португалії виявили карликову зірку, яка є майже повною копією Сонця. Вона розташована у 184 світлових роках від нашої планети. Навколо виявленої зірки обертаються кілька планет, які потенційно можуть бути придатними для зародження життя. Припускають, що зірці більше 4,5 млрд років.

Зараз ви читаєте новину «"Супер-Земля". Виявили планету, придатну для життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі