неділя, 17 вересня 2023 16:33

Штучний інтелект зробив діагноз дитині – британський таблоїд

Штучний інтелект зробив діагноз дитині – британський таблоїд
ChatGPT – штучний інтелект, створений компанією OpenAI. Фото: ukrinform.ua

ChatGPT діагностував у хлопчика рідкісне захворювання після трьох років візитів до 17 лікарів різного профілю.

Про це повідомив британський таблоїд The Daily Mail.

Кортні, мати 4-річного Алекса, який страждав на хронічний біль, перепади настрою, втому та проблеми із пересуванням, звернулася до ChatGPT із запитом про діагноз сина після трьох років візитів до лікарів.

Жінка уважно переглядала результати тесту під час перебування дитини у лікарні швидкої допомоги, та вносила їх до ChatGPT.

Сервіс штучного інтелекту діагностував хлопчику розщеплення хребта та ваду розвитку спинного мозку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зміцнити імунітет восени: шість простих порад

Серед симптомів цього рідкісного захворювання, на яке страждає менш ніж 1% народжених на рік дітей у США, оніміння, біль, м'язова слабкість та проблеми із контролем руху.

Алекс мав легку форму захворювання, яку важче діагностувати, але яка лікується шляхом оперативного втручання. Наразі хлопчик проходить реабілітацію після лікування.

ChatGPT – це штучний інтелект, створений компанією OpenAI. Він є однією з найбільших мовних моделей, яка вчилась на базі величезної кількості текстових даних.

ChatGPT може розуміти інформацію, використовуючи при цьому контекст, і відповідати на запитання та команди користувача в режимі реального часу.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект зробив діагноз дитині – британський таблоїд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі