середа, 21 червня 2017 13:32

Стартувала "Нобелівська премія для вчителів"

Стартувала "Нобелівська премія для вчителів"
Громадська спілка "Освіторія" розпочала прийом заявок на конкурс Global Teacher Prize Ukraine. Фото: Рідна країна

Громадська спілка "Освіторія" розпочала прийом заявок на конкурс Global Teacher Prize Ukraine. У світі конкурс відомий як "Нобелівська премія вчителів".

"Більшість учителів відчувають недостатню повагу суспільства до їхньої роботи. Згідно з дослідженнями, 82 відсотки українських вчителів не задоволені своїм соціальним статусом. 60 відсотків визнають важливою проблемою зниження соціального статусу вчителів. Ситуацію потрібно терміново змінювати. Від учителів залежить, наскільки конкурентоспроможними, впевненими, відкритими виростуть нові покоління. Щоб показати українцям, скільки в країні талановитих, відданих професії, інноваційних педагогів, ми проводимо національну премію Global Teacher Prize Ukraine", - розповідає голова громадської спілки "Освіторія" Зоя Литвин.

Переможець українського етапу конкурсу отримає 100 тис. грн та рік безкоштовного підвищення кваліфікації. Крім того, його зареєструють на світову премію та поїздку на Global Education and Skills Forum у Дубай. Саме там оголосять ім'я найкращого вчителя в світі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, у яких містах найбільше поважають вчителів

Зареєструватися на участь у премії можна самостійно на сайті globalteacherprize.org.ua. Утім номінувати вчителя можуть його колеги чи учні. Прийом заявок триватиме до 15 серпня. Премія проходить за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Світову нагороду Global Teacher Prize започаткував арабський мільярдер Санні Варкі 2014 року. Цим він хотів показати важливість праці вчителя. Призовий фонд премії $1 млн.

Минулого року перемогу отримала Меггі Мак-Доннел з арктичного селища Салуіт на півночі Канади. Вона боролася з проблемою самогубства серед підлітків.

Зараз ви читаєте новину «Стартувала "Нобелівська премія для вчителів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі