вівторок, 20 червня 2017 12:53

Запрацювали освітні центри для абітурієнтів з окупованих територій

Запрацювали освітні центри для абітурієнтів з окупованих територій
Освітні центри для вступників з Криму та окупованого Донбасу розпочали роботу. Вони працюватимуть до 30 вересня. Фото: zaknews.in.ua

Освітні центри для вступників з Криму та окупованого Донбасу розпочали роботу. Вони працюватимуть до 30 вересня.

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Завдяки центрам "Донбас-Україна" та "Крим-Україна" абітурієнти з непідконтрольних територій зможуть вступити до українських вузів без складання ЗНО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, в яких класах скасують оцінки

Центри "Донбас-Україна" працюватимуть на базі переміщених вузів. У переміщених навчальних закладах для вступників встановили фіксовані обсяги держзамовлення для всіх спеціальностей та освітніх рівнів. Центри "Крим-Україна" діють на базі 12 вузів у Запоріжжі, Львові, Херсоні, Києві, Чорноморську й Дніпрі.

Вступати через освітні центри можуть ті абітурієнти, які не мають українського документа про освіту та сертифікатів ЗНО, й ті, які мають необхідні документи.

У середньому процедура вступу забирає 3-4 дні. На цей час вступників забезпечать гуртожитком, кажуть у міністерстві.

Уряд прийняв закон, згідно з яким для абітурієнтів з Криму впровадили квоти в обсязі 1000 місць держзамовлення на навчання у вузах на території Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської областей. Зараз квота на місця держазамовлення для абітурієнтів з Криму становить 20% загального обсягу держзамовлення. Це - понад 800 місць.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювали освітні центри для абітурієнтів з окупованих територій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі