четвер, 03 вересня 2020 09:11

SpaceX виведе на орбіту нову партію супутників

SpaceX виведе на орбіту нову партію супутників
SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. pixabay.com

Сьогодні, 3 вересня о 15:46 за київським часом з космодрому NASA на мисі Канаверал в штаті Флорида стартує на орбіту важка ракета-носій Falcon 9 із черговою партією з 60 інтернет-супутників системи Starlink.

Це буде 12-й вивід на орбіту групи інтернет-супутників Starlink, починаючи з травня минулого року, повідомляє компанія-розробник SpaceX.

За 15 хв. після старту ракети група супутників, маса кожного з яких становить 260 кг, вийде на еліптичну орбіту висотою від 212 до 366 км. Після перевірки інженерами їхньої працездатності, супутники з використанням власних іонних двигунів піднімуться на штатну орбіту висотою 550 км. Попередня партія з 58 супутників Starlink була запущена 18 серпня. Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX складається з 653 космічних апаратів. Компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором у світі.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів такого типу (а в подальшому - із 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, що дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети. SpaceX повідомила, що 2020 року супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021-го буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій, спрямована на реалізацію проєкту, оцінюється в $10 млрд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка-астронавт ступить на поверхню Місяця

Нейротехнологічний стартап Neuralink Ілона Маска показав роботу нейроінтерфейса на свині. Так, за допомогою імплантату вдалося прочитати активність нейронів у мозку тварини з усіх каналів.

Зараз ви читаєте новину «SpaceX виведе на орбіту нову партію супутників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі