середа, 06 травня 2020 12:34

Скільки українців користуються додатком "Дія"

Скільки українців користуються додатком "Дія"
3 млн користувачів скачали додаток "Дія". Фото: "Дія" у Facebook

Мобільний додаток "Дія" працює в Україні вже три місяці.

Його скачали 3 млн користувачів, повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на сторінці у Facebook.

За його словами, спеціалісти також знайшли певні проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додаток "Дія": все, що треба знати (інструкція)

"Є ряд проблем, які ми розкрили: якість даних у реєстрах - раніше на базах заробляли, тепер ми верифікуємо дані в них; некомпетентність і повільність чиновників, відсутність бажання відходити від годівниці - в технологічному бардаку зручно змінювати дані в реєстрах. Через це щодня зустрічаємо кейси, коли в когось не відображається те, чим він володіє, а якийсь держорган/бізнес не приймає електронного документа. Шлях цифрової трансформації нешвидкий", - написав він.

При цьому віце-прем'єр зазначив, що зараз Мінцифри має "багато чого в бета-тесті, "на виході", і в активних процесах".

Сайт та додаток "Дія" є єдиним державним веб-порталом електронних послуг, а також ключовим сервісом у проєкті "держава у смартфоні". Вони об'єднують в собі всі послуги, які надає держава громадянам і бізнесу.

Міністерство цифрової трансформації запровадило "кабінет громадянина" на порталі державних послуг "Дія". Тепер користувач може подивитися, яким нерухомим майном володіє, власні електронні документи в державних реєстрах, інформацію про авто, ділянки землі, бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців користуються додатком "Дія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі