пʼятниця, 31 травня 2019 08:37

Середню школу чекають серйозні зміни. У дітей буде вибір
5

Освітній процес можна буде вибудовувати індивідуально
Фото: mon.gov.ua
Освітній процес можна буде вибудовувати індивідуально
Освітній процес можна буде вибудовувати індивідуально
Освітній процес можна буде вибудовувати індивідуально
Освітній процес можна буде вибудовувати індивідуально

В Україні змінилася середня освіта. Попередньо Верховна Рада схвалила законопроект про середню освіту.

Учні матимуть змогу вибирати предмети, а вчителі матимуть більше свободи і доплати – пише "РБК-Україна".

Освітній процес можна буде вибудовувати індивідуально. Завдяки цьому учні з інвалідністю матимуть можливість влитися в життя звичайної школи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гриневич анонсувала новації для випускників

Діти, які поза школою серйозна займаються спортом або музикою, наприклад, тепер мають право зарахувати знання, які отримали поза закладом.

Диплом про повну середню освіту зможуть також отримати ті, хто навчається вдома.

Батьки для цього повинні написати заяву в школу. Індивідуальний навчальний план дитини складають педагоги, батьки і учень. Його має схвалити педрада та затвердити директор школи.

Закон передбачає наявність медіатек та ресурсних кімнат у всіх школах.

Діти, які перебувають на тривалому стаціонарному лікуванні, зможуть отримувати освіту в медустановах.

Закон також передбачає предмети за вибором. В нинішній час є недостатність годин в школах, тому поки предмети за вибором визначає школа, а не учень.
Документ також передбачає педагогічну автономію у створенні програм, розробці власної системи оцінки і заохочення учнів.

З'являється більше доплат для вчителів - від 10 до 20% від зарплати за управління ресурсними кімнатами, кабінетами інформатики та спортзалами.
Документ пропонує ввести педагогічну інтернатуру. З молодим учителем буде працювати наставник, який зможе надати консультацію і допомогти у роботі. При цьому за це наставник зможе отримати 20% доплати до зарплати.

Батьки дітей з особливими освітніми потребами отримають можливість супроводжувати своїх дітей на уроках.

Колектив школи та батьки будуть грати більшу роль при виборі нового керівника, але сам конкурс буде проводити незалежна комісія. При цьому обов'язковим є відеотрансляція і відеофіксація виборів директора школи.

21 травня в Україні стартувало ЗНО. А вже з 1 липня починається вступна кампанія.З 1 липня 2019 року починається реєстрація електронних кабінетів вступників та завантаження документів до електронного кабінету.До 9 липня 2019 року вступникам потрібно пройти медичні огляди та інші процедури, якщо це необхідно для конкурсного відбору.10 липня розпочинається прийом заяв та документів від вступників.

Зараз ви читаєте новину «Середню школу чекають серйозні зміни. У дітей буде вибір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі