пʼятниця, 26 квітня 2019 10:29

Гриневич анонсувала новації для випускників

Гриневич анонсувала новації для випускників
У 2019 році обов'язкові іспити з української мови та на вибір із математики або історії України. Фото: loyer.com.ua

Із 2021-го для випускників 11 класів будуть обов'язковими іспити із математики та української.

Про це повідомила міністр освіти та науки Лілія Гриневич, виступаючи з трибуни парламенту.

"2021-го на нас чекають новації. Тоді адаптаційний період [закону про мову] буде скасований. Ми запровадимо з 2021-го дворівнений іспит із української. Це буде базовий рівень "українська мова як державна" і поглиблене вивчення "українська мова та література".

Із 2021-го плануємо запровадити обов'язковий іспит із математики для всіх випускників. Це означає, що випускники 9 класів цього року будуть готуватися вже до такого іспиту... Іспит буде дворівневий: якщо ти гуманітарій, обирай перший рівень, ті, хто вступає на технічні спеціальності, обирають поглиблений рівень математики.

Історія України та англійська мова будуть на вибір", - сказала Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Випускник записав граматичний реп про наголоси, який допоможе скласти ЗНО

25 квітня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та загалом законопроект про забезпечення функціонування української мови як державної.

Він передбачає створення безкоштовних курсів для охочих вивчити мову. Кандидати на державні посади здаватимуть іспит з української. Його потрібно буде скласти і для набуття громадянства.

Зараз ви читаєте новину «Гриневич анонсувала новації для випускників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі