четвер, 04 травня 2017 10:10

Розповіли, який сік покращить роботу мозку

Розповіли, який сік покращить роботу мозку
Вчені довели позитивний вплив чорничного соку на мозок літньої людини. Фото: mypovar.com

Щоденне вживання соку з чорниці покращує роботу мозку у людей літнього віку.

Це результати дослідження британських вчених з Ексетерського університету. Про це повідомляє infokava.

Науковці залучили до експерименту 13 жінок та 13 чоловіків віком від 65 до 77 років. Усі вони мали проблеми зі здоров'ям. Піддослідних розділили на дві групи. Протягом 12 тижнів учасники першої пили сік чорниці. У другій вживали концентрат м'якоті яблука та цукру.

Після закінчення експерименту учасники обох груп проходили когнітивні тести. Їхні результати фіксували за допомогою МРТ і фМРТ. Остання реєструє приплив крові до певних областей мозку.

Виявилося, що активність головного мозку випробовуваних, які вживали чорничний сік. Крім того, у них покращилася пам'ять. Вчені дійшли до висновку, що регулярне споживання чорничного соку покращує кровопостачання мозку і когнітивні здібності у літніх людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали спецію, яка лікує серце

Авокадо захистить від метаболічного синдрому. Біологічно активні речовини нормалізують обмін речовин, знижуючи тим самим ризик серцево-судинних захворювань і діабету 2 типу.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, який сік покращить роботу мозку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі