середа, 12 серпня 2020 15:34

Проти TikTok висунули ще одні звинувачення

Проти TikTok висунули ще одні звинувачення
Представники TikTok, які раніше заявляли про те, що додаток збирає менше особистих даних, ніж американські компанії. Фото: pixabay

Унікальні ідентифікатори з мобільних пристроїв, що працюють на Android, збирав додаток TikTok.

Це відбувалося в обхід заходів захисту конфіденційності, встановлених Google, пише The Wall Street Journal.

Це дозволяло додатку відстежувати користувачів, які перебували в мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У соцмережі TikTok з'явився конкурент

"Ця тактика, що, за словами експертів з безпеки мобільних телефонів, була прихована за допомогою незвичайного додаткового рівня шифрування, схоже, порушила політику Google, що обмежує способи відстеження людей додатками, і не була розкрита користувачам TikTok", - написали в публікації.

TikTok припинив подібну практику в листопаді торік. Додаток ухилявся від дотримання угоди про захист особистої інформації в пристроях із Android, щоб збирати так звані MAC-адреси, які найчастіше використовуються в рекламних цілях. Представники TikTok, які раніше заявляли, що додаток збирає менше особистих даних, ніж американські компанії, такі як Facebook і Google, повідомили, що компанія "прихильна до захисту конфіденційності та безпеки спільноти TikTok".

"Як і наші колеги, ми постійно оновлюємо додаток, щоб не відставати від проблем безпеки, що виникають. Поточна версія TikTok не збирає MAC-адреси", - відзначили в TikTok.

Представник Google сказав, що компанія вивчає висновки WSJ, і відмовився коментувати лазівку, яка дозволяє деяким додаткам збирати MAC-адреси.

Через додаток для обміну відеофайлами TikTok китайський уряд не отримував доступу до даних американських користувачів. Аналітики відомства заявили Білому дому, що хоча китайські чиновники теоретично можуть отримати дані користувачів додатку, який належить китайській компанії ByteDance, немає доказів того, що Китай це робив.

Зараз ви читаєте новину «Проти TikTok висунули ще одні звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі