четвер, 06 липня 2017 17:05

З'явилася школа, у якій учні обиратимуть вчителів

З'явилася школа, у якій учні обиратимуть вчителів
З вересня у Києві запрацює альтернативна школа DEC life school. Фото: transkarpatia.net.

З вересня у Києві запрацює альтернативна школа DEC life school. У ній учні самостійно обиратимуть предмети для навчання, терміни їх вивчення та вчителів.

"Ми вивчали альтернативні школи світу, як вони працюють, чому їхні учні домагаються видатних успіхів і обганяють випускників стандартних шкіл за всіма показниками. Ми зрозуміли, що, перш за все, справа в емоційній зрілості дитини. Хтось готовий вчитися вже в 5 років, а комусь важко і в 8. хтось хоче мати математику і англійську кожний день, а хтось - тільки грати на барабанах. У DEC life school емоційне дозрівання конкретної дитини важливіше, ніж стандартне академічне завантаження. Запит на конкретні знання йде від самого учня. Завдання педагога не заштовхнути в дитину 10 підручників - від історії до біології,які він відразу забуде, а навчити шукати інформацію і застосовувати її", - розповідає співзасновниця DEC life school Наталя Тарченко.

Школа розташована за адресою проспект Героїв Сталінграду, 10-Д. Перший набір - 50 осіб. Це діти від 6 до 12 років. Навчання відбуватиметься у вікових групах: 6-8, 9-10 і 11-12 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярів учитимуть рахувати про себе трицифрові числа

В основі DEC life school - фінська програма навчання. Кожна програма побудована на блоках. У кожній є обов'язкові предмети і предмети на вибір. Крім стандартних дисциплін, у навчальних планах є наука, технології, інженерія чи створення коміксів. Серед дисциплін за вибором - додаткова іноземна мова, основи лідерства, студії з мистецтва чи спортивних дисциплін.

Такий підхід до організації навчання допоможе дитині отримати знання, максимально розкрити таланти, навчитися приймати рішення і брати на себе відповідальність, кажуть організатори навчального закладу.

У школі діти можуть навчатися дистанційно. Розклад кожного учня ґрунтуватиметься на рішенні батьків, тьютора і адміністрації школи. Платформою для навчання можуть стати позашкільні лабораторію, музеї, спортивні майданчики чи басейни. Щотижня для батьків відбуватимуться безкоштовні консультації з приводу альтернативної освіти для дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вінничанка розповіла, як навчила 3-річного сина заробляти гроші

Зараз ви читаєте новину «З'явилася школа, у якій учні обиратимуть вчителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі