четвер, 06 липня 2017 07:25

Як підготувати малюка до дитячого садка

Як підготувати малюка до дитячого садка
Психолог радить, як підготувати дитину до дитячого садка. Фото: studio.smaylik.kiev.ua

Триває запис дітей до дошкільних навчальних закладів. Батькам слід не тільки зайнятися збором необхідних паперів, а й не забути про підготовку дитини. Адаптація дитини до дошкільного закладу дуже важлива, кажуть фахівці.

"Дітям важко даються зміни. Вступ до садочку супроводжується психологічними труднощами. Вперше дитина залишається без рідних. Стрес призводить до послаблення дитячого організму. Вони починають хворіти. Саме тому готувати дитину до дитячого садка потрібно завчасно. Вистачає кількох тижнів", - розповідає Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

Психолог радить розповідати дитині про дитячий садок. Варто показати будівлю закладу, ігрові майданчики, розказати про життя в дошкільному закладі. Головне, не залякувати дитину садком, можливими труднощами та вихователями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вмовити дитину ходити у садок

"Варто організувати для дитини відповідний режим дня: прийоми їжі, гігієнічні процедури, тиху годину. Дуже важливо навчити дитину навичкам самостійності. Нехай спробує самостійно їсти, одягатися, збирати за собою іграшки чи книжки. Через надмірну опіку вдома діти почуваються безпорадними у дитячому садку. Часто труднощі виникають через недостатність спілкування з іншими дітьми. Нехай на дитячому майданчику дитина частіше буде серед однолітків, ділиться з ними своїми іграшками, вчиться працювати у команді", - каже фахівець.

Кілька тижнів варто водити дитину в садок на кілька годин. Варто подбати, щоб при першому відвідування закладу хтось із батьків побув разом з дитиною. Поступово час перебування дитини у садку потрібно збільшувати, радить психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому діти не хочуть ходити у дитсадок?

Зараз ви читаєте новину «Як підготувати малюка до дитячого садка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі