четвер, 25 березня 2021 14:07

Показали незвичайне фото чорної діри з магнітними полями

Астрономи опублікували фото масивної чорної діри в центрі галактики Messier 87, яка розташована за 55 млн світлових років від Землі.

На зображенні можна детально роздивитися магнітні поля, йдеться на сайті Event Horizon Telescope. З вивченням їхнього функціонування науковці можуть краще зрозуміти, як поводиться матерія навколо чорної діри.

Автор: eventhorizontelescope.org
 

Світлові хвилі зазвичай коливаються в різних напрямках, але можуть поляризуватися магнітними полями. Коливання обмежується однією лінійною площиною. Астрономи пояснюють, що завдяки поляризації світла можуть покращити знімок чорної діри, зокрема, краще роздивитися магнітні поля на внутрішніх краях об'єкта.

Новий знімок важливий для розуміння того, як магнітне поле дозволяє чорній дірі поглинати космічний матеріал. Більшість матерії, яка лежить близько до краю чорної діри, потрапляє всередину. Однак деяким частинкам вдається вирватися в останній момент і потрапити в космос у вигляді струменів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші світлини Марса з ровера Perseverance

Чорна діра Лебідь X-1, яку першою знайшли у Всесвіті, насправді є масивнішою, ніж думали раніше. Науковці також виявили, що вона розташована на 20% далі від Землі, аніж було відомо до того.

Зараз ви читаєте новину «Показали незвичайне фото чорної діри з магнітними полями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі