вівторок, 04 серпня 2020 17:32

Показали дизайн надшвидкого літака

Показали дизайн надшвидкого літака
Літак зможе перевозити людей зі швидкістю, втричі більшою за швидкість звуку. Фото: Virgin Galactic

Британська компанія Virgin Galactic презентувала дизайн свого нового надшвидкого пасажирського літака. Він зможе перевозити людей зі швидкістю, втричі більшою за швидкість звуку - 330 м/c. Це також приблизно в чотири рази більше за середню швидкість пасажирських літаків зараз.

Передбачається, що літак Virgin Galactic зможе вміщати 9-19 пасажирів і летіти на висоті понад 18 км, повідомляє Громадське. У кабіні хочуть облаштувати місця для першого й бізнес-класу. Літатиме апарат на екологічно чистому пальному. Літак матиме дельтаподібне крило і спеціальні двигуни, розроблені британською компанією Rolls-Royce. Це єдина компанія у світі, яка вже створювала двигуни для пасажирського літака, здатного розвивати надзвукову швидкість, — британсько-французького "Конкорда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Плануємо полетіти на Місяць і залишитися там" - в NASA озвучили нові плани

Розробкою літака Virgin Galactic займалася спільно з Національним аерокосмічним агентством США (NASA). Дозвіл на майбутнє виробництво таких літаків уже надав американський регулятор — Федеральне авіаційне агентство США.

Наразі літак пройшов перший етап дизайну та узгодження з американськими урядовими організаціями. Коли саме літак піднімуть у небо, в компанії поки що не кажуть.

Virgin Galactic паралельно готується стати однією з перших компаній, яка повезе в космос туристів.

Успішний політ корабля Crew Dragon на Міжнародну космічну станцію - це тільки початок. Наступним кроком NASA стане подорож на Місяць і робота там.

Зараз ви читаєте новину «Показали дизайн надшвидкого літака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі