В алкогольні і безалкогольні напої не можна додавати скибки лимонів. Виявляється, вони є джерелом мікроорганізмів, які здатні спричинити інфекційні захворювання - з'ясували вчені з Медичної школи Нью-Йоркського університету.
Фахівці взяли мазки зі шматочків лимона в напоях у 21 ресторані. Дослідження показало: в 70% зразків лимона виявили шкідливі мікроорганізми. Загалом дослідники знайшли 25 різних видів мікроорганізмів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Живі продукти" стануть найпопулярнішими у 2017 році
Всі вони провокують інфекційні захворювання, хоча ймовірність вчені не розраховували, передає meddaily.
Мікроорганізми з'являються на лимонах через працівники ресторанів і барів. Ті торкаються до лимона, розрізають його, кладуть шматочки в контейнер, чашку або склянку, звідки через деякий час беруть їх і кидають у напій. Таким чином мікроорганізми легко потрапляють на скибочки лимона. І алкоголь в напоях не завжди достатньо міцний, щоб їх знищити.
Коментарі