пʼятниця, 16 грудня 2016 17:30

Чому не можна класти в напої лимон

Чому не можна класти в напої лимон

В алкогольні і безалкогольні напої не можна додавати скибки лимонів. Виявляється, вони є джерелом мікроорганізмів, які здатні спричинити інфекційні захворювання - з'ясували вчені з Медичної школи Нью-Йоркського університету.

Фахівці взяли мазки зі шматочків лимона в напоях у 21 ресторані. Дослідження показало: в 70% зразків лимона виявили шкідливі мікроорганізми. Загалом дослідники знайшли 25 різних видів мікроорганізмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Живі продукти" стануть найпопулярнішими у 2017 році

Всі вони провокують інфекційні захворювання, хоча ймовірність вчені не розраховували, передає meddaily.

Мікроорганізми з'являються на лимонах через працівники ресторанів і барів. Ті торкаються до лимона, розрізають його, кладуть шматочки в контейнер, чашку або склянку, звідки через деякий час беруть їх і кидають у напій. Таким чином мікроорганізми легко потрапляють на скибочки лимона. І алкоголь в напоях не завжди достатньо міцний, щоб їх знищити.

Австрійські вчені заявили, що їсти цитрусові зимою не варто, оскільки вони охолоджують організм, забирають у нього енергію, яка необхідна для імунітету.
Зараз ви читаєте новину «Чому не можна класти в напої лимон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі