вівторок, 09 липня 2019 16:00

Опублікували консолідований рейтинг вузів України-2019

Опублікували консолідований рейтинг вузів України-2019
Консолідований рейтинг вишів України у 2019 році Фото: SuperAgronom.com

Лідером консолідованого рейтингу 2019-го став Київський національний університет ім. Шевченка

Консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2019-го охоплює 240 закладів вищої освіти. Також він складається з 7 підрейтингів: "Кращі класичні університети України", "Кращі приватні вузи", "Кращі київські вузи", "Кращі вузи регіонів України", "Кращі педагогічні вузи", "Кращі медичні університети України" і "Кращі навчальні заклади областей України", повідомляє Освіта.ua.

2-й рік поспіль за основу беруть дані рейтингів університетів України: "Топ-200 Україна", Scopus і "Бал ЗНО на контракт". Усі оцінюють вузи за різними критеріями. Консолідований рейтинг підсумовує загальні рейтингові місця закладів освіти за версією цих 3-х рейтингів.

Першу сходинку у рейтингу посів Київський національний університет ім. Шевченка. Він очолює таблицю рейтингу 3-й рік поспіль. 2-е місце зайняв Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського. Він зсунув Харківський національний університет ім. Каразіна на 3-ю позицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначили кандидатів на місце освітнього омбудсмена

4-м став Львівський національний університет ім. Франка. На 5-му і 6-му місцях розмістилися Національний університет "Києво-Могилянська академія" та Національний медичний університет ім. Богомольця відповідно.

Національний університет "Львівська політехніка" — опинився на 7-му місці. Одеський національний університет ім. Мечникова та Львівський національний медичний університет Ім. Данила Галицького посіли відповідно 8-ме та 9-те місце.

Замикає десятку лідерів Дніпровський національний університет ім. Гончара.

"Топ-200 Україна" складається Центром міжнародних проектів "Євроосвіта", Scopus, базується на показниках бази даних Scopus. "Бал ЗНО на контракт" містить інформацію про показники середнього бала ЗНО абітурієнтів, яких 2018-го зараховано до вузів на навчання за контрактом.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували консолідований рейтинг вузів України-2019». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі