четвер, 21 березня 2024 12:51

Обіцяють революцію - скоро вийде ChatGPT-5

Обіцяють революцію - скоро вийде ChatGPT-5
ChatGPT-5 має вийти влітку 2024 року. Фото: Pexels

Влітку 2024 року запланували запуск нової версії найбільш просунутого чат-бота ChatGPT-5.

Тестову версію вже отримали деякі корпоративні клієнти, пише Business Insider.

"Це дійсно добре, істотно краще, ніж GPT-4", - сказав один зі співрозмовників.

GPT-5 перебуває на стадії навчання. Штучна нейронна мережа отримує знання на основі обширних даних з інтернету, імітуючи структуру діалогу людини. Наступним етапом будуть тестування безпеки. Проведуть ретельне оцінювання для виявлення та виправлення недоліків, таких як токсичність, підозрілі патерни та інші небажані властивості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ChatGPT зняли заборону на використання у військових цілях

OpenAI покращила ChatGPT до версії мовної моделі GPT-4 у березні 2023 року. Чат-бот вивчив здатність розуміти не лише текстову інформацію, а й розпізнавати зображення, навіть може пояснити суть мемів. У листопаді компанія випустила проміжну версію GPT-4 Turbo з розширеним контекстом та оновленою базою знань.

Розробники обіцяють, що GPT-5 буде революцією у сфері штучного інтелекту. Особливо у контексті загального штучного інтелекту (AGI). Це означає, що AGI зможе розуміти й виконувати різноманітні завдання. Ця характеристика робить його можливості відмінними від людських .

ЗМІ писали, що OpenAI на певному етапі навіть відклала навчання GPT-5, оскільки компанія була стурбована безпекою людства. Опинившись "не в тих руках", він несе реальну небезпеку, казав керівник OpenAI Сем Альтман.

ChatGPT - це штучний інтелект, створений компанією OpenAI. Він є однією з найбільших мовних моделей, яка вчилась на базі величезної кількості текстових даних.

ChatGPT може розуміти інформацію, використовуючи при цьому контекст, і відповідати на запитання та команди користувача в режимі реального часу.

Зараз ви читаєте новину «Обіцяють революцію - скоро вийде ChatGPT-5». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі