четвер, 26 серпня 2021 09:57

Найближче до Сонця: вчені знайшли нове космічне тіло

Учені виявили нове найближче до Сонця космічне тіло - астероїд, орбіта якого менша за орбіту Меркурія.

Астероїд виявили науковці Інституту науки Карнеґі. Через декілька мільйонів років він може зникнути, повідомила національна лабораторія оптично-інфрачервоних астрономічних досліджень.

"Астероїд діаметром приблизно в один кілометр рухається орбітою, яка перетинається з орбітами Меркурія та Венери. Його орбіта еліптична, має діаметр 70 мільйонів кілометрів і нахил у 32 градуси. Астероїд обертається довкола Сонця за 113 днів. У момент найбільшого зближення його поверхня досягає температури достатньої, щоб плавити свинець. Космічне тіло назвали 2021 PH27", - ідеться в повідомленні.

Незвична траєкторія руху астероїда означає, що 2021 PH27 або зіштовхнеться з Меркурієм чи Венерою, або під дією гравітаційного поля Сонця відлетить у космос.

Автор: Інститут науки Карнеґі
  Блакитний пунктир - траєкторія руху астероїда 2021 PH27
Блакитний пунктир - траєкторія руху астероїда 2021 PH27

Важливо знати, які астероїди перебувають на орбітах, наближених до земної. Адже серед них є такі, що можуть зіштовхнутися із Землею. Їх важко виявити, оскільки вони підлітають до планети в денний час. Вивчення таких астероїдів дозволяє науковцям краще зрозуміти, звідки вони виникли та що сформувало Сонячну систему. 2021 PH27 може бути кометою, яка залетіла з-за меж Сонячної системи й потрапила у її гравітаційне поле.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музика космосу: вчені записали звуки пульсаційних зірок-гігантів

Космічний телескоп Hubble національного управління США з аеронавтики й дослідження космосу сфотографував на початку серпня спіральну галактику IC 1954 в сузір'ї Годинник. Галактика в цьому сузір'ї розташована за майже 45 млн світлових років від Землі.

Зараз ви читаєте новину «Найближче до Сонця: вчені знайшли нове космічне тіло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі