четвер, 08 червня 2023 19:41

Можна спробувати штучний інтелект, який перетворює текст на відео

Можна спробувати штучний інтелект, який перетворює текст на відео
Нейромережа Gen-2 здатна перетворювати текст на короткі відео. Фото: Pexels

Презентували нейромережу Gen-2, яка генерує відео за текстовим описом.

Її створила компанія Runway, яка розробила штучний інтелект для генерації зображень за запитом Stable Diffusion.

Gen-2 можна випробувати через сайт Runway або додаток для iOS. Поки на один обліковий запис дають 105 с контенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці отримали ChatGPT на iOS

Для створення відео потрібно ввести текстом свій запит англійською мовою. Якість згенерованого відео поки невисока, але штучний інтелект швидко розвивається.

"2023 рік стане роком відео, а у недалекому майбутньому за допомогою ШІ будуть генерувати значну частину відеоконтенту у фільмах, телесеріалах та іграх", – вважають у компанії.

Компанія Meta теж представила нейромережу Make-a-Video, яка створює відеоролики з тексту, серії фотографій або на основі іншого відео. Але вона поки недоступна для масового користування.

Корпорація Google оголосила про роботу над штучним інтелектом, який допоміг би діагностувати рак та аналізувати результати ультразвукових досліджень.

Моделі штучного інтелекту компанії можуть допомогти спростити процес раннього виявлення раку молочної залози та визначення терміну вагітності у майбутніх матерів.

Для реалізації проєкту, Google співпрацює з кенійською некомерційною організацією Jacaranda Health для дослідження ультразвукового лікування матерів та немовлят на основі штучного інтелекту у державних лікарнях.

Зараз ви читаєте новину «Можна спробувати штучний інтелект, який перетворює текст на відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі