понеділок, 25 січня 2021 13:33

МОН організувало онлайн-курс української для вчителів у класах нацменшин

МОН організувало онлайн-курс української для вчителів у класах нацменшин
В онлайн-курс входить 6 модулів, додаткових матеріалів, тестів і практичних завдань. Фото: pixabay

Учителі української мови, які викладають в класах нацменшин, зможуть пройти курс української мови безкоштовно онлайн.

Цей курс запустили Міністерство освіти і науки України та проєкт "Навчаємось разом", повідомили у пресслужбі відомства.

"Міністерство освіти й науки спільно з проєктом фінської підтримки реформи української школи "Навчаємось разом" запустили безкоштовний онлайн-курс "Викладання української в класах із навчанням мовами національних меншин", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Післякарантинне навчання в школах: усе, що потрібно знати

У відомстві запевняють, що онлайн-навчання допоможе підготуватися до початку вивчення мови. Також у межах курсу можна дізнатися, які фактори впливають на засвоєння 2-ї мови; які особливості планування навчання з фокусом на учня; як виконати вимоги до обов'язкових результатів навчання.

В онлайн-курс входить 6 модулів, додаткових матеріалів, тестів і практичних завдань. Усі слухачі, які пройдуть його до кінця й успішно складуть фінальне тестування, отримають сертифікат.

Ініціативу присвятили особливостям викладання української мови для учнів закладів загальної середньої освіти з навчанням мовами національних меншин. Слухачі навчаться правильно організувати навчання, обирати ефективну стратегію планування уроків, створювати сприятливе середовище для вивчення 2-ї мови, а також працювати з викликами, з якими щодня стикаються вчителі таких закладів.

В Україні розпочалася реєстрація на сертифікацію вчителів. У разі успішного складання, педагоги отримають 20% до заробітної плати. Однак цьогоріч пройти сертифікацію зможуть не більш як 2 тис. учителів, повідомляють у пресслужбі МОН.

Зараз ви читаєте новину «МОН організувало онлайн-курс української для вчителів у класах нацменшин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі