четвер, 26 листопада 2020 14:50

МОН готує нововведення для ліцеїв

МОН готує нововведення для ліцеїв
Керувати ліцеєм буде його директор, а колегіальним органом управління буде педагогічна рада. Фото: pixabay

Проєкт положення про ліцей розробило Міністерство освіти й науки України.

Заклад може забезпечувати здобуття базової та профільної середньої освіти, повідомляє пресслужба МОН.

Проєкт пропонують для громадського обговорення, що триватиме до 15 грудня 2020 року. Ліцей може бути державним, комунальним, приватним або корпоративним, а також мати у своєму складі філії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багато помилок: Міністерство освіти змінить підхід до відбору шкільних підручників

Документ передбачає зарахування дітей до 5–9 класів державних, комунальних і корпоративних ліцеїв за конкурсом, якщо кількість поданих заяв перевищуватиме кількість вільних місць у класах. Зарахування дітей до 9 – 11 (12) класів державних, комунальних і корпоративних ліцеїв проводитиметься без конкурсу, якщо кількість поданих заяв не перевищуватиме кількості вільних місць.

Навчання в ліцеях має організовуватися у класах або групах; міжкласних чи проєктних групах учнів; навчальних кабінетах (із навчальних предметів однієї або різних освітніх галузей).

Ліцеї також можуть започаткувати класи (групи) з вечірньою, заочною чи дистанційною формою навчання, а також інклюзивні класи для навчання осіб з особливими освітніми потребами.

Керувати ліцеєм буде його директор, а колегіальним органом управління стане педагогічна рада. У Міносвіти наголосили, що засновниками ліцею можуть бути органи державної влади, місцева рада, фізичні та/або юридичні особи.

Керівник Міністерства освіти і науки Сергій Шкарлет розповів, чому варто запровадити навчання у школах з 5 років. Освіта має бути цікава та результативна й відповідати світовим стандартам, повідомив виконувач обов'язків міністра освіти і науки в Telegram.

Зараз ви читаєте новину «МОН готує нововведення для ліцеїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі