середа, 05 жовтня 2016 16:29

Міносвіти заборонило користуватися підручником російської мови

Міносвіти заборонило користуватися підручником російської мови
newsradio.com.ua

Посібник російської мови для 3 класу автора Коченгиної вилучать із використання у загальноосвітніх навчальних закладах.

Міністерство освіти і науки скасувала гриф "Схвалено для використання у загальноосвітніх закладах" навчальному посібнику "Русский язык. 3 класс". Цей підручник надрукувало видавництво "Ранок" у січні 2014 року, повідомляє прес-служба Міносвіти.

Освітяни знайшли невідповідність змісту сторінок про державні символи Росії засадам патріотичного виховання учнів. Вони розіслали обласним органам управління освіти, ректорам/директорам інститутів та академій післядипломної педагогічної освіти, директорам науково-методичних центрів і завідувачам методичних кабінетів лист, у якому повідомили про неможливість використання цього посібника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярі зможуть вчитися за електронними підручниками

Видавництвом "Ранок" вже вилучило посібник із продажу. Крім того, Інститут модернізації змісту освіти повторно звернувся до обласних органів управління освіти, ректорів/директорів інститутів та академій післядипломної педагогічної освіти, директорів науково-методичних центрів і завідувачів методичних кабінетів з вимогою замінити текстові матеріали вправи, що містять інформацію про державні символи Росії. Відповідний фрагмент виправленої сторінки надрукувало видавництво "Генеза" 2014-го і надіслало до регіональних книжкових баз.

Нагадаємо, 258 абітурієнтів склали один із іспитів на 200 балів. В усіх іспитах по 200 балів не набрав ніхто.

Зараз ви читаєте новину «Міносвіти заборонило користуватися підручником російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі