вівторок, 16 серпня 2016 20:31

Жоден випускник не склав усі іспити ЗНО на 200 балів

Жоден випускник не склав усі іспити ЗНО на 200 балів
tv4.te.ua

258 абітурієнтів склали один із іспитів на 200 балів. З усіх іспитів по 200 балів не набрав ніхто.

Серед людей, що склали один із іспитів на максимальний отримали за решту екзаменів також високі бали — від 195. Семеро вступників склали 2 іспити на максимальний бал, розповів на прес-конференції Вадим Карандій, директор український центр оцінювання якості освіти.

"Ми змінили систему шкалування ЗНО. Попередні роки максимальний бал могла отримати особа, яка недобрала 2-3 бали до 200. Це визначалося як максимальна категорія", - каже Карандій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вступна кампанія 2016 мала деякі минулорічні проблеми

Найбільше максимальних результатів показали у Києві - 65 осіб. У Львівській області - 37, а у Харківській та Дніпропетровській областях по 16.

Крім цього, більше половини випускників шкіл отримали оцінки достатнього та високого рівнів з української мови. Таких 55,7%. 31% - середній рівень, а 13,2% склали іспит із початковим показником.

64% осіб, що складали ЗНО, обрали іспит з історії України, а 36 — математику. Ті випускники, що складали математику, показали кращі результати, ніж ті, хто складав іспит з мови.

"Результати не є однаковими. Кожен регіон є різним і має свою особливості. У Києві найбільший рівень навчальних досягнень з української мови. Також високі показники державної підсумкової атестації з української мови у Львівській області. Цікавим є аналіз, який чином обирали випускники предмети. Тут є соціальне-економічне відображення регіону. Так, математику більше обирають у Одеській, Дніпропетровській, Донецькій, Харківській областях, де є індустріальні підприємства", - додав Вадим Карандій.

Нагадаємо, іспити з використанням технологій ЗНО на спеціальність "Право" відбулось без порушень, які вплинули на проведення тестів.

Зараз ви читаєте новину «Жоден випускник не склав усі іспити ЗНО на 200 балів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі