Регулярне вживання горіхів може знизити ризик серцево-судинних захворювань.
У дослідженні взяли участь 60 тис. жителів Швеції у віці 45-83 років.
Добровольці розповіли про свої харчові звички і спосіб життя, після чого медики спостерігали за станом їхнього здоров'я протягом 17 років, пише EurekAlert.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали причину хронічної втоми
За цей час у спостережуваних зафіксували 4983 серцевих нападів, з яких 917 виявилися смертельними, 3160 випадків серцевої недостатності, а також 7550 фібриляції передсердь (один з видів аритмії).
Вчені встановили, що у любителів горіхів ризик виникнення серцевої недостатності нижчий на 20%. Водночас при вживанні порції горіхів 1-3 рази на місяць фібриляція передсердь зустрічається на 12-18% рідше.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти продовжують життя
Медики пояснюють, що горіхи є джерелом здорових жирів, мінералів і антиоксидантів, які позитивно впливають на стан серцево-судинної системи.
Найдивніша фобія ХХ ст. - шерофобія. Це - страх щастя. Шерофобія - незрозумілий страх перед веселощами і радістю.
Коментарі