вівторок, 12 травня 2020 14:00

Лише італійці та норвежці: здійснили перший політ на дирижаблі до Північного полюса

12 травня 1926-го дослідники Руал Амундсен і Умберто Нобіле здійснили політ на дирижаблі над Північним полюсом.
Автор: obshe.net
  Руал Амундсен
Руал Амундсен

Ідея здійснити небезпечну мандрівку виникла за рік до цього в норвезького полярного рекордсмена Руала Елсуорта. Саме він придбав дирижабль, який отримав назву "Норге" - скорочено від "Норвегія".

Творцем літального апарату був італієць Нобіле. Згодом під час експедиці він отримав посаду капітана. Крім нього, керівниками стали Амундсен і Елсуорт. Вся команда складалася виключно з італійців та норвежців.

Автор: www.unmuseum.org
  Дирижабль "Норге"
Дирижабль "Норге"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радянська станція впала на Місяць

Курс на північ, до полюса, "Норге" взяв о 09 год. 55 хв 11 травня. На борту перебували 16 осіб. Через 15 год. 30 хв польоту, о 01 год. 20 хв 12 травня 1926-го, дирижабль був над Північним полюсом.

Автор: New York World-Telegram
  Умберто Нобіле
Умберто Нобіле

Завдяки тихій ясній погоді, яка супроводжувала дослідників упродовж усієї мандрівки, їхнє повернення стало тріумфальним. 12 липня 1926-го весь екіпаж прибув у норвезький Берген на пароплаві.

Північний полюс - одна із двох діаметрально протилежних точок уявної земної осі. На північному полюсі, де сходяться всі меридіани, немає звичайних сторін світу.

Зараз ви читаєте новину «Лише італійці та норвежці: здійснили перший політ на дирижаблі до Північного полюса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі