вівторок, 23 жовтня 2018 16:39

Гриневич розповіла, як визначають дати канікул

Гриневич розповіла, як визначають дати канікул
Школи визначають дати канікул самостійно. Фото: vv-hotel.com

Дати канікул визначає кожна школа за погодженням з органом місцевого самоврядування, пояснює міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

"Є три фіксовані вимоги. Навчальний рік повинен початися не пізніше першого вересня. Завершитися - не пізніше першого липня. Сумарно канікули впродовж навчального року мають бути 30 днів", - розказує міністр у рубриці "Правила школи" у програмі "Сніданок з 1+1".

Рішення щодо карантину кожна школа також приймає окремо. Усе залежить від рівня захворюваності дітей у навчальному закладі.

"Це робить орган місцевого самоврядування. Рішення про канікули через несприятливі погодні умови також приймають на місцях", - каже керівник Міносвіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зобов'язані педагоги викладати українською

Торік 28 вересня набув чинності закон "Про освіту". Згідно документу, мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова – українська. Право національних меншин на навчання рідною мовою реалізується через класи з навчанням мовою відповідної нацменшини поряд з державною мовою.

Зараз ви читаєте новину «Гриневич розповіла, як визначають дати канікул». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі