четвер, 17 жовтня 2024 10:45

Франція передасть ударні дрони Colibri: що про них відомо

Франція передасть ударні дрони Colibri: що про них відомо
Дрони Colibri є аналогом "Ланцета". Фото: УНІАН

Франція передасть Україні дрони-камікадзе Colibri.

Вони є аналогом російського "Ланцета", передає Defense Express.

Colibri публічно презентувати цього літа. Це будуть перші ударні БПЛА від Франції.

Експерти кажуть, що можливості Colibri важко назвати революційними. Дрон може протриматись у повітрі 45 хв. Його бойова частина важить 2,3 кг, а дальність зв'язку - до 25 км.

Французький дрон може уражати цілі та літати без супутникової навігації у будь-який час доби. Бойова частина вагою 2,3 кг із готовими уражаючими елементами має режим повітряного підриву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали п'ять основних запитів Зеленського в європейському турне - Politico

"Тому можливо й не варто дивуватись тому, що на даному етапі французькі військові вважають дрони-камікадзе лише доповненням до класичної артилерії, наприклад тих же САУ CAESAR. Очевидно, раз мова про оцінку "доповнюючої" ролі дронів-камікадзе в сучасній війні, то так по ним і закладаються характеристики, які м'яко кажучи можуть виглядати взагалі не вражаюче", - кажуть аналітики Defense Express.

Аналітики звернули увагу на інший дрон від Delair - DT46. Його стартова вага 25 кг з можливістю нести до 5 кг корисного навантаження. Є ще DT26, масою 17 кг та дальністю польоту від 30 до 50 км. Але оборонні плани Франції до 2030 року передбачають отримання їхньою армією лише 1800 дронів-камікадзе для власних потреб.

Загальна військова допомога, яку Франція надасть Україні до кінця 2024 року не сягне максимальної суми в €3 млрд. Водночас саме така сума зазначена у двосторонній угоді про співпрацю у сфері безпеки, яку було укладено між країнами 16 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Франція передасть ударні дрони Colibri: що про них відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі