середа, 16 вересня 2020 17:39

Формат проведення ЗНО з наступного року змінять

Формат проведення ЗНО з наступного року змінять
Зно з української мови та літератури. Фото:УНН

Із наступного року зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури випускники шкіл складуть за новим форматом. На відміну від попередніх років, діти можуть написати тест окремо чи лише з української мови, або комбінований - українська мова та література.
Про це повідомила заступниця директора центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко, 36 років.
Проєкт умов прийому до закладів навчання вищої освіти оприлюднили на сайті МОН. Там прописано, який саме тест потрібно складати для вступу на конкретну спеціальність.

"Ніхто не говорить, що ми забираємо українську літературу. Ми говоримо про те, що в тесті з української мови не буде прямих запитань стосовно твору. Наприклад, хто є автором твору? Але літературознавча компетентність знадобиться при виконанні окремих завдань," - запевнила Тетяна Вакуленко.

Такий формат тесту створений переважно для студентів професійно-технічної освіти, які й до цього писали ЗНО з поміткою ДПА, де враховувалися завдання лише з мови.
Також для випускників шкіл, які не планують цьогоріч вступати до вищих закладів освіти.


"Особисто я надавала б перевагу українській мові та літературі. За цей вид тесту можна отримати 2 оцінки - з української мови, та з української мови і літератури. Фактично далі неважливо, який навчальний заклад обере абітурієнт, у нього буде 2 сталі оцінки та результат ДПА, який можна використати в будь-якому закладі," - сказала заступниця директора центру оцінювання якості освіти.

Сертифікати ЗНО з 2018 року будуть дійсні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які нововведення будуть 2021 року для випускників

Випускники українських шкіл із 2021 року обов'язково складатимуть Державну підсумкову атестацію з математики.

Зараз ви читаєте новину «Формат проведення ЗНО з наступного року змінять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі